Originalhubben för SmartThings närmar sig slutet

Från sajten:
image

SmartThings grundades 2012 som ett företag inom IoT. Med en egen hubb tog de sig an det smarta hemmet.

Sedan 2014 är SmartThings en del av Samsung och har med åren blivit en populär lösning för det smarta hemmet. Deras hubb möjliggör stöd för produkter som använder Zigbee, Z-Wave och Wifi vilket gör att den stöder många produkter på marknaden.

Den ursprungliga versionen av hubben för SmartThings har varit med sedan 2013 och kommer att sluta fungera den 30 juni 2021. Dessutom kommer även SmartThings Link för Nvidia Shield att stängas ner. Så, om du är en trogen anhängare av dessa lösningar så är det hög tid att uppdatera eller se dig om efter en nyare gateway.

Det finns dock ett kryphål. Om du bara använder produkter som kör Wifi eller Bluetooth så kommer du att kunna fortsätta använda dessa direkt via SmartThings-appen i din mobil. Troligtvis är det få som bara använder dessa så en nyare lösning är nog på tiden. I skrivande stund så är den senaste SmartThings hubben av version 3.

Samsung meddelar också att OM du har en enhet som fortfarande täcks av garanti så kan du ansöka om en hel eller delvis återbetalning av denna. Allt beroende på ålder av din enhet.

Källa: The Ambient