Optiker och ekonomi

Jag hör till dem som byter glasögon sällan och aldrig skulle chansa med kvalitet. Det är alltid undersökning i butik och noggrant utprovade glas som gäller. Problemet är bara att jag är rätt kinkig med bågar och förra gången fick jag inte bara kolla runt hos olika optiker utan t o m resa runt till lite större städer.

Allt nog, min fråga. Var har vanliga optiker med butik sina marginaler? Jag antar det är på glasen, för bågar brukar de ju rea ut till höger och vänster. Min lokala optiker (där jag gjort undersökningen till ordinarie pris) kan väl därför inte klaga om jag kommer med en båge jag köpt på nätet, eller var som helst, och låta butiken beställa mina receptglas till mig och sätta in i bågarna jag kommer med? Eller?

Min erfarenhet är - man måste köpa båge glas på samma optiker - jag köper varje år på Specsavers , ja vet billigt skit men de gör att ja kan köpa varje år mm mm … men där och på synsam ( i LINDESBERG där ja bor ) så måste bågen finnas i sortimentet som dom har just nu , för ja har en båge som ja gillar men den har utgått i deras sort därför kan dom inte sätta in där , små privata optiker -skulle kanske kunna detta men ja har aldrig sett / hört talas om de - kanske för att man e för lat … fattar du mig :joy::innocent:

Tror de kan bli svårt, dom vill sälja allt till dig!

Jag kör abonnemang hos Synsam :sunglasses:

Kör Specsavers kanske vart annat år. De har nästan alltid två par för priset av ett. Då får man slipade solbrillor ”gratis” :wink:

Ska jag tolka det som att de tjänar pengar på bågar och inte på glasen? Jag har precis beställt ett nytt glas till mina gamla glasögon och det var ingen diskussion om det. Konstigt om de går back på det.

Jag fick glasögon för något år sedan och har fortfarande inte vant mig med glasögon. Har köpt 2 stycken hittills. Ett par med enkelslipade glas och ett par progressiva! Jag är närsynt med lite olika ögon. -1 och -1.5 vill jag minnas + lite andra fel :smiley:

Ni som har abonnemang, hur fungerar det?

Hur funkar det? Är på väg att skaffa nya brillor och har hört om pren. hos Synsam.

Kör också på Synsams abonnemang. Priser varierar ju beroende på val av båge och glas samt hur många glasögon du vill ha. Jag hakade på en deal i och med att dom öppnade en ny flaggskepps butik i Stockholm i somras. 2 par vanliga glasögon och 1 par slipa solglasögon 267 kr/månaden i 24 månader varav dom 3 första månaderna var gratis inkl försäkring. :slight_smile:

2 gillningar

Det låter ju bra. Skall ta en närmare titt på det.

Ska också kolla upp det där. Själv har jag lagt runt 10k på ett år på extraögon! Blir dyrt! :confused:

Jag tycker de e för dyrt! Betalar 600 spänn i månaden för 3 par brillor… använder bara 1 par :man_shrugging:t2:

1 gillning

Jag är bara ute efter ett par vanliga och ett par solglasögon. 600:- låter ju ganska mycket…

Gör det! Efter 24 månade lämnar man tillbaka glasögonen och kan sen hämta ut nya och krita på två nya år, då slipper man tröttna på glasögonen.

Ja det lät mycket men du har förmodligen finare glas än mig. Jag har så pass lite synfel att dom tyckte det räckte med billigast glaset konstigt nog. Bågarna i sig är fläshiga märkesbågar alla tre så jag måste ha gjort ett kap. :slight_smile:

Jag tror att de har rejäla marginaler på det mesta med tanke på att man kan köpa glasögon från t.ex. https://www.zennioptical.com för ett par hundralappar och dom är helt ok.

Man får byta ett par efter 12 månader…

Kolla här istället… Mycket bättre!

Oj, som har gjort om… förut kunde man välja bara 1 par hos dom… dåligt…

Får nog kolla runt på lite olika ställen. Är väldigt kräsen när det gäller bågar. :sunglasses:

De ska man va! Man vill ju inte se ut hur som helst… :sunglasses: