Operatörerna Tre och Telenor kan slås samman

Från sajten:
image

De två operatörerna Tre och Telenor för just nu samtal om att eventuellt slå ihop sig till ett och samma bolag rapporterar Financial Times.

CK Hutchison, ett bolag från Hong Kong äger 60 procent av Tre och de andra 40 procenten äger Investor. Financial Times rapporterar att CK Hutchison för samtal med Telenor för att eventuellt slå sig samman. Planen är att en sammanslagning ska göra att de kan plocka fler marknadsandelar i Europa och Telenor och eftersom konkurrensen minskar blir det även lägre kostnader för att underhålla och bygga nät.

CK Hutchison säger även att en sammanslagning av Vodafone och brittiska Tre är mer eller mindre klart och om allt går i lås kommer de bli en av de största spelarna i Storbritannien. Här i Sverige har både Telenor och Tre lågprisoperatörer (Hallon och Vimla) och vad som skulle ske med dessa i en sammanslagning återstår att se. Att stora bolag blir större gynnar sällan konsumenten då konkurrens är bra för att hålla priserna nere så om affären går i lås kan det bli dyrare med abonnemang i framtiden.

Via Telekomidag

1 gillning

Hm. ska man gilla detta eller ej som Telenor kund?

Har tre genom jobbet och telenor privat , do not know what to feel about this :neutral_face:

2 gillningar

Det vet man ju inte förrän efteråt. Men kartellbildning brukar sällan bli bra, fördel med bättre täckning kanske, nackdel högre priser. Killgissning av rang. :joy::joy:

1 gillning

Trelenor eller Tele3?

3 gillningar

Ringaren från NorTre. :joy::joy::joy:

4 gillningar

De 3 Telenorerna.

2 gillningar

Tack gärna, tre kan bara bli bättre!

Nor Tel Trefai sköter marknadsföringen efter ett enkelt namnbyte.

6 gillningar

Man får se. Försvarsmakten använder Telenor. Jag tror inte de accepterar att en Kinesisk ägare får access till deras data.
Min gissning är att Telenor tar över Tre helt och hållet och Hongkong bolaget drar sig ur.

Den 27 ska om allt stämmer
Telenor gjort om kontantkort till abonnemang
Hört i en mobil butik