Produktiv lördagsmorgon. En surdegsstart, 1 st 6-timmarsdeg för rumstemperatur och 3 st 72-timmarsdeg för kylskåp. Vilken resa!
Borde du inte redusera ner den istället?
San Marzano skall inte kokas, de tomaterna tappar smak då. Räcker med kokningen de får i ugnen sen vid tillagning.
ah ok
De får inte heller mixas då kärnorna avger en besk smak. Bara krossa med händerna och sen tillsätta salt - that’s it.
Igår var det 250g bollar idag 330 🤌
Sätter även en ny deg och nytt recept denna gång på surdeg, skall bli kul att se hur den blir.
Ska du spara den till nästa helg då eller du kör pizza hela veckan nu?
Vardagarna går jag på diet så blir att frysa in så man slipper styra deg varje helg
Vi har styrt upp en Instagram också för er som har det:
ah jo men det har jag koll på… min tomatsås är magiskt god
Tänkte följa men sedan läste jag macradion och tänkte om…
Inge Macradion där inte, blir mat, mat, maaaat. Följ nu
fine… jag är ju typ aldrig på instaweb eller va det heter.
Vilken skillnad det blev idag, ingen stress och lyckades så bra med degen och få ned storleken på kanterna. Och helt otroligt luftig deg också. Inte helt hundra dock nu skall jag lära känna värmen lite mer i oonin så man ställer in den rätt under gräddningen. Men oj va kul detta är
Frugan avslutade middagen med att säga: Förlåt för allt jag sagt om alla dina pizzaköp det är så värt det
Satan så fint
Hur ska du smita undan på en väntöl nu hade du tänkt?
Enkelt! Ibland får helt enkelt gasolen vara “slut” så vi måste köpa istället.
Ett axplock av kvällens surdegspizzor. Råkade skjutsa in sista pizzan så den brändes mot låg-skyddet
En tunnare pizza med mycket fyllning. Parma, chorizo, tomat, mozzarella, paprika och chili. Måste variera sig lite! Mest en väntpizza medans resten av grillningen blev klar!