Ooni lanserar sin största pizzaugn någonsin

Från sajten:
image

Pizzaugnstillverkaren Ooni har tagit sin största pizzaugn till Sverige, och den passar dig som har en stor och hungrig familj eller vill laga flera rätter samtidigt – det här är Koda 2 Max.

Det är ingen liten pjäs

Vi var på plats på Mosebacke idag och fick klämma, känna och baka lite pizzor i Koda 2 Max. För att enklast beskriva Koda 2 Max kan man säga att det är en Koda 16 på steroider. Ugnen kommer utrustad med dubbla matlagningszoner, vilket innebär att du kan grilla primörer eller kött samtidigt som du bakar en pizza på den andra stenen. Det går så klart utmärkt att göra två pizzor samtidigt, vilket är smidigt om du har ett större sällskap som väntar på mat. Ugnen är 24 tum, vilket är ungefär 60 centimeter, och dess föregångare Koda 16 är 16 tum.

Det är två gasbrännare som styrs oberoende av varandra, och ugnen kan hålla upp till 100 graders temperaturskillnad. I ugnen kan man göra upp till en 20-tums pizza i New York-stil. Den kommer även utrustad med deras Ooni G2 Gas Technology, som gör att ugnen håller en konsekvent temperatur och har bättre bränsleeffektivitet.

Ha koll på temperaturen via deras app

Koda 2 Max kommer utrustad med en digital termometer som visar både temperaturen i hela ugnen och på båda sidorna. Det går även att koppla in två stektermometrar på vardera sida av displayen för att övervaka temperaturen på köttet. I appen går det att ställa in att få larm när ugnen kommer upp i en viss temperatur, men även när köttet har nått den temperatur som vi valt i appen. Den kommunicerar via Bluetooth, och Ooni berättade på sitt event att de enkelt kan uppdatera displayen och i framtiden lägga till fler funktioner.

En glasskärm och en redig pizzasten

I toppen av öppningen på Koda 2 Max sitter en avtagbar glasskärm som gör att vi får fri sikt över lågorna, och den ska även hålla värmen i ugnen på plats bättre. De två pizzastenarna som ligger i ugnen är 20 millimeter tjocka och gjorda av cordieritsten, vilket ska hålla värmen bättre mellan tillagningarna. Ugnen kan komma upp i 500 grader på cirka 30 minuter, och en sak som vi märkte när vi fick testa att baka pizza på den var att tack vare den mer jämna värmen behöver man inte snurra pizzorna lika ofta som på deras andra ugnar, vilket är väldigt trevligt.

Koda 2 Max kommer att gå att förbeställa från och med den 28 maj, och prislappen kommer att ligga på 11 490 kronor. Nedan kan ni ta en titt på när vi testade Ooni Volt 12 som varken drivs på gasol eller ved utan el:

1 gillning