Onvis har nya Thread-kompatibla produkter på gång

Från sajten:
image

Onvis kommer inom kort att lansera två nya tillbehör för Apple HomeKit som stöder Thread. En magnetkontakt och en multifunktionsknapp står på tur.

Företaget Onvis som tillverkat HomeKit-kompatibla produkter sedan 2014 har nya produkter på gång. Dessa ska enligt uppgift ha stöd för Thread vilket ger snabbare responstider om du har en Thread Border Router i ditt smarta hem.

Produkterna från Onvis har inte fått så mycket uppmärksamhet här i Sverige. Deras produkter har ofta flera funktioner om än på bekostnad av designen. Tidigare har dessa anslutit med hjälp av wifi och Bluetooth och nu utökas detta med Thread.

Den första produkten är en uppdatering av deras magnetkontakt. Onvis CT3 Contact Sensor ska kunna ansluta med Thread samt Bluetooth. Förutom snabbare responstid har den även fått förbättrad batteritid, upp till 2 år med ett CR2450-batteri.

Onvis CT3

Den andra produkten är en smart knapp, Onvis Wireless Button HS2 som är en trådlös tryckknapp som kan programmeras för att trigga olika scener eller produkter. Knappen har 5 knappar och en något rundad design där knapparna har små dioder som lyser i mörkret. Huvudknappen är rund och sitter i mitten och den omges av fyra andra knappar. Magnetiskt fäste i stil med Ikeas smarta knappar som håller den på plats.

Produkterna är fortsatt kompatibla med Apple HomeKit. För Onvis Wireless Button HS2 innebär detta att varje knapp får tre funktioner som kan programmeras så totalt 15 olika funktioner i en och samma knapp – coolt!

Källa: HomeKit News