Onvis börjar sälja Thread-kompatibel magnetkontakt

Från sajten:
image

Sakta men säkert får vi se fler och fler produkter som förbereds för IoT-standarden Matter. Nu har Onvis börjat ta förhandsbokningar på sin nya magnetkontakt.

Onvis tillverkar produkter för det smarta hemmet och även om utbudet inte tillhör det bredaste så finns det ett par ljusglimtar. Nu har företaget börjat ta förhandsbokningar på sin nya magnetkontakt, Onvis CT3 och det som skiljer denna version mot föregångaren är stödet för Thread. Tack vare att de nu använder Thread istället för Bluetooth som tidigare så kommer denna också att kunna uppdateras till att ha stöd för Matter.

Rekommenderat pris ligger kring 29,99 amerikanska dollar eller 45,99 för ett 4-pack vilket får anses vara ganska prisvärt.

Källa: HomeKit News

Den är ju dock enorm, högst opraktiskt.

Är den större än eve home motsvarande? Man hade önskat att sensative släppte en stripe som stödjer thread istället för z-wave.

Storleken spelar väl inte så stor roll egentligen, hur ofta monterar man magnetkontakter? :slight_smile:

Oklart, har inte studerat den. Dock är den iaf enormt mycket större än Aqaras motsvarighet så jag ser inte varför den ska vara så enorm.

Jo, kan ha stor betydelse beroende på var man använder den. Inte säkert att man har den utan att nyttja. Jag hade inte haft det iaf.