OnePlus visar upp mobilskärm som fixar blöta fingrar

Från sajten:
image

OnePlus ser ut att ha en ny mobiltelefon på gång. Det som sticker ut med denna är funktionen för våta fingrar på skärmen.

Kinesiska företaget OnePlus har visat upp ett videoklipp där funktionen “Rain Water Touch” visas upp. Denna innebär att det blir möjligt att hantera vattenstänkta skärmar med fingrarna utan problem. I videoklippet ses den nya mobiltelefonen OnePlus Ace 2 Pro och en iPhone 14 Pro där båda utsätts för ihärdigt strilande vatten. Att hantera den förstnämnda är till synes inga problem medan skärmen på iPhone kämpar mot vattnet.

Just touchskärmar på mobiler har väl aldrig imponerat när fuktiga fingrar eller blöta händer ska hantera dessa. Nu ser det alltså ut som att OnePlus hittat en lösning på detta med den nya skärmen och “Rain Touch Control”. Anledningen till att det är svårt att hantera en mobilskärm med blöta fingrar är att de använder kapacitiv teknik för att detektera ditt finger. Lösningen för den nya skärmen baserar sig på algoritmer och ett skräddarsytt chip inuti som ska kunna gå runt problemet.

Enligt uppgift är skärmen en 6,74″ 1.5K med 120 Hz med stöd för HDR10+ och skärmen sägs vara en Q9+ från BOE.

Huruvida denna modell lanseras utanför Kina återstår att se då den ännu inte presenterats officiellt.

En skärm för våta fingrar, hade det varit något?

Källa: 9To5Google

 

Riktigt underskattat!

Jag ser en enorm potential för marina GPS:er med pekskärm.