OnePlus utlovar 4 stora OS-uppdateringar för utvalda modeller

Från sajten:
image

OnePlus höll ett evenemang i London häromdagen där deras operativsystem diskuterades. Dessutom meddelades planerna när det gäller mjukvaruuppdateringar.

Vid ett evenemang i London häromdagen delade OnePlus med sig av sina detaljer för framtiden och hur de kommer att arbeta med sitt åtagande kring mjukvaruuppdateringar. På evenemanget där Teknikveckan var de enda svenska deltagarna fick vi ta del av diskussioner och tankar kring företagets senaste operativsystem, OxygenOS 13 och hur de kommer att arbeta med detta framöver. Från OnePlus fanns teamet bakom OxygenOS på plats; Gary Chen som är chef för mjukvaruprodukter samt Crayon Hsieh som är chef för OneLab. Så här säger Gary Chen:

“OxygenOS är en integrerad del av OnePlus, skapad av våra Community-medlemmar. Som ett användarorienterat företag gör vi allt vi kan för att förbättra användarupplevelsen. Med fler användare som behåller sina enheter längre vill vi se till att vi kan erbjuda den möjligheten. Den nya uppdateringspolicyn ger användarna tillgång till de senaste säkerhets- och funktionsfunktionerna som krävs för att driva OnePlus signatur ’Fast & Smooth’ under hela telefonens livstid.”

Gary Chen i mitten och Crayon Hsieh till höger.

Den stora nyheten är att OnePlus utlovar 4 stora uppdateringar för operativsystemet samt 5 års säkerhetsuppdateringar för utvalda modeller som lanseras 2023 och därefter. Genom att tydligt informera om detta höjs användarupplevelsen hos användarna samtidigt som mobiltelefonerna dessutom kan användas längre vilket även är positivt från ett miljöperspektiv. Enligt Gary Chen är det svårt att lova längre livslängd på uppdateringar eftersom dessa kan begränsas av chiptillverkarna som Mediatek eller Qualcomm. Idag vet ingen exakt hur dagens hårdvara klarar av framtidens uppdateringar eller krav på dessa för att operativsystemen ska fungera optimalt samtidigt som användarupplevelsen kvarstår.

Vi fick också ta del av detaljer kring den kommande uppdateringen av OxygenOS 13.1 som ska släppas globalt under första halvåret 2023. Denna uppdatering fokuserar på förbättringar av användarupplevelsen men också kring förbättrad säkerhet via funktionen “Private Safe”. Även fokus på området för digital hälsa och välbefinnande samt tillgänglighetsfunktioner för användare med funktionsnedsättningar utlovas i version 13.1.

Vi fick också höra mer om det unika samarbetet mellan OnePlus och Spotify där en kontroll för Always On Displayen visar låttitel, artist och album. Företaget arbetar dessutom vidare på att ta fram fler kringprodukter för att tillhandahålla en så bra upplevelse och ekosystem som möjligt för användarna. Dessutom nämndes OxygenOS 14 som är under utveckling och här tittar företaget på trender, vad som händer samt tar in feedback och önskemål från användarna.

OnePlus meddelade också att teamet nu arbetar med OxygenOS framtida riktning. Efter evenemanget för pressen var det dags för det första personliga European Open Ears Forum efter två år vilket bekräftade det samhällsfokus som OnePlus arbetar med. Detta möte med OnePlus community är bara ett av flera som kommer att bidra till utvecklingen av framtida OxygenOS.

OxygenOS 13.1 och ett urval av dess förbättringar

Vi fick under evenemanget också höra fler detaljer kring OxygenOS 13 vilka inkluderar:

AI System Booster:

Med hjälp av avancerade, intelligenta minneshanteringssystem låter AI System Booster dig använda fler applikationer samtidigt, så att du snabbt kan hoppa från en applikation till en annan för en snabbare, smidigare och oavbruten upplevelse. Prestandan förblir konsekvent även vid överbelastad minnesförbrukning. Resultatet ger en 30% ökning av flythastigheten, en 20% ökning av appinstallationshastigheten och en 10% ökning av appens starthastighet jämfört med tidigare versioner av OxygenOS.

Homeland Always on Display:

En ny, dynamisk Always On Display (AOD) som utlöses av temperaturförändringar i realtid. Denna visar miljöförändringarna i de livsmiljöer som djur är beroende av baserat på dagliga temperaturförändringar. AOD låter dig också se tid, datum, aviseringar, missade samtal och mer när skärmen är avstängd.

Spotify Always on Display:

Som vi nämnde tidigare så är OnePlus den första OEM-tillverkaren som erbjuder en funktion för musik AOD på marknaden. OnePlus och Spotify arbetade mycket noggrant för att finjustera detaljerna i Spotify AOD som färger, teckenstorlek och ikonstil. I framtiden kommer detta partnerskap mellan OnePlus och Spotify att stärkas ytterligare.

Spatial Audio som utvecklats med Google:

OnePlus är också den första mobiltelefontillverkaren som utvecklar sin Spatial Audio-teknik tillsammans med Google och Dolby, vilket säkerställer både djupa integrationer med Android och bästa möjliga upplevelse med Dolby Atmos. Resultatet av det nära samarbetet mellan de tre parterna är en av de mest djupgående spatiala ljudlösningarna hittills, med stöd för både flerkanaligt och dubbelkanaligt innehåll.

Private Safe 2.0:

Private Safe 2.0 på OxygenOS 13 säkerställer att datadelning är och förblir säker. För specifika applikationsscenarier implementeras OnePlus funktionen “Auto Pixelate” på Facebook Messenger och WhatsApp. När användare delar skärmdumpar från dessa två appar kommer OxygenOS 13 automatiskt att pixla privat information för att säkerställa att användarnas data inte läcker ut av misstag. Ett exempel visades upp i form av en konversation där profilbilden pixlades och och anonymiserade användaren. När appen begär tillstånd från användaren kan användaren välja att avvisa den, godkänna den här gången eller alltid godkänna.

Aquamorphic Design:

OxygenOS 13 är baserad på den akvamorfa designfilosofin. Färgerna i OxygenOS 13 är mer levande och neutrala jämfört med den tidigare versionen. Samtidigt, för en bättre användarupplevelse, har knappar med tydliga gränser lagts till för att öka användarnas intuitivitet.

OnePlus London

Ett av de exempel vi fick se var för “Miniräknare” där tydliga åtgärdsområden för mer tydliga och intuitiva användarklick har adderats. Aquamorphic Design ger sammantaget ett förenklat, renare visuellt gränssnitt baserat på vattnets unika egenskaper och erbjuder en uppslukande, lugnare miljö för att förbättra användarnas digitala livskvalitet. Deras “Zen Mode” är ett exempel på detta vilket ger mer fokus beroende på situationen.

Vill du läsa mer om OxygenOS 13 från OnePlus kan du göra det på företagets hemsida.

Källa: Pressmeddelande