OnePlus Nord 3 5G bjuder på en hel del

Från sajten:
image

Att OnePlus är på gång med en ny mobiltelefon har inte undgått många. Däremot så har specifikationerna lyst med sin frånvaro, åtminstone tills nu.

Kinesiska företaget OnePlus är på väg att börja sälja den nya mobiltelefonen OnePlus Nord 3 5G. Bilder har sedan en tid läckt på nätet men det har varit tyst kring dess specifikationer. Nu har företaget gått ut med mer information om OnePlus Nord 3 5G.

Telefonen som placerar sig i mellansegmentet och den har en 6,74″ 120 Hz Super Fluid AMOLED-display med 450 pixlar per tum och upp till 1 450 nits ljusstyrka. Ramen vid sidorna mäter endast 1,46 millimeter och nertill 2,31 millimeter och den känns tunnare då mobilen inte har en svart skärmram i plast vilket många andra mobiler har. Den har en kapslingsklass på IP54 och tjockleken är 8,15 millimeter.

Den levereras med operativsystemet OxygenOS 13.1 och tre stora uppdateringar av Android utlovas samt fyra års säkerhetsuppdateringar.

OnePlus Nord 3 5G är utrustad med företagets OnePlus Alert Slider som låter användaren enkelt välja mellan tyst, vibrations och ringläge genom att skjuta reglaget upp eller ner. Dubbla högtalare med drivrutiner från Dirac samt stöd för Hi-Res Audio samt Dolby Atmos.

Processorn är en åttakärnig MediaTek Dimensity 9000 på 4 nanometer. Versionen med 16 GB RAM kan hålla 44 appar igång samtidigt. Batteriet är på 5 000 mAh och snabbladdaren 80W Supervooc medföljer vilket innebär laddning från 1 till 100 procent på 30 minuter. Med Battery Health Engine fås en förväntad livscykel på upp till 1 600 laddningscykler vilket innebär att ladda och helt urladda mobilens batteri varje dag i mer än fyra år.

Kameran i OnePlus Nord 3 5G har en del av egenskaperna som finns i flaggskeppsmobilen OnePlus 11 5G. Huvudkameran är samma som i OnePlus 11 5G, Sony IMX890 på 50 megapixlar. Den har optisk bildstabilisering och TurboRAW för nattfotografering där AI minskar bruset och ökar ljusstyrkan. För första gången i en OnePlus Nord-serie så kan denna filma i 4K, 60 bildrutor per sekund.

Rekommenderat pris är 5 690 kronor för 8 + 128 GB och 6 490 kronor för 16 + 256 GB och den kan förbeställas redan idag med leverans från och med imorgon. Mer information om OnePlus Nord 3 5G finns att läsa på hemsidan. Telefonen kommer i färgerna Misty Green som har en blank yta samt Tempest Grey som har en matt strukturerad yta.

Källa: Pressmeddelande