OnePlus lyckas väl som hörlurstillverkare

Från sajten:
https://teknikveckan.com/android/oneplus-lyckas-val-som-horlurstillverkare/


image

När OnePlus Bullets Wireless 2 lanserades i samband med OnePlus 7 Pro gick de lite under radarn. OnePlus skickade visserligen ut ett separat pressmeddelande och man pratade varmt om dem men den dagen var det en mobiltelefon allting handlade om.

Det var synd för dessa hörlurar förtjänar inte att hamna i skymundan av något. Luttrade av mobiltillverkares försök att lansera sidoprodukter samtidigt med alldeles för mycket buzzwords hade vi inga förväntningar när vi stoppade in dem i öronen.

Ack så fel vi hade. Men först låt oss diskutera konstruktionen. OnePlus Bullets Wireless 2 är av typen trådlösa hörlurar med rätt så mycket tråd. Dessutom av In-ear-format. Eventuell fördel att de hänger ner från nacken om vi skulle tappa dem har vi inte kunnat prova då de sitter som om de var formgjutna just för våra öron. Men upplägget har klar fördel när vi tar ut dem ur öronen, ”klickar” ihop dem med hjälp av de båda öronsnäckornas magneter och sedan låter dem hänga som ett halsband. Musiken pausas automatiskt när de sätts ihop. Enda nackdelen är väl den förhöjda nördimagen eller ser det ut som att du går runt med någon form av hjälpmedel för nedsatt hörsel. Det här är hörlurar för dig som prioriterar fantastiskt ljud oavsett tillfälle framför hur du ser ut på galamiddagen.

Vi har de traditionella ljudkontrollerna med hjälp av knappar på mikrofonen. Tyvärr finns det ingen sekundär-mikrofon för att sålla ut bakgrundsljud så de är lika dåliga att prata med utomhus för motparten som allting annat på marknaden nu. En sista sak vi saknar är sensorer på öronsnäckorna så vi kan byta låt enkelt utan att fibbla med kontrollerna på sladden.

Men hade vi haft det hade vi antagligen inte haft det här ljudet för det fashionabla priset av endast 1100 kronor. För vilket ljud. Det är faktiskt så nära perfektion vi kommer i en värld där Spotifys komprimeringsteknik sätter begränsningarna. In-Ear ger en stor fördel och att passformen sluter helt tätt på ett sätt som vi inte varit med om tidigare i sammanhanget hjälper så klart till också men man har fått till en balans mellan bas, diskant och mellanregister som gör oss helt varma inombords.

Stöd för Qualcomms aptX HD gör finsmakarna glada. Det ökar bandbredden med nästan det dubbla över förra modellen och många av konkurrenterna. aptX HD stöds av av OnePlus 7 Pro, flaggskeppen från Huawei med flera men exempelvis inte av Samsungs mobiler.

Batteritiden är runt 10 timmar. Laddning går som en dans via USB-C och de fylls på runt 20 minuter. De stödjer flera enheter samtidigt och du ändrar genom att dubbeltrycka på av/på-knappen.

Sammanfattning

Bättre ljud än så här får du inte runt 1000-lappen men inte heller om du dubblerar penningarna. Men då måste du också acceptera konstruktionen och In-Ear-lösningen och fysiska knappar till allt.

Specifikationer

  • Namn: OnePlus Bullets Wireless 2
  • Tillverkare: OnePlus
  • Typ: In-Ear-hörlurar
  • Pris: Ca 1100 kronor
  • Bluetooth: 5.0.
  • Bandbredd: 576kbps via aptX HD.

Reklam: Beställ OnePlus Bullets Wireless 2 hos Webhallen

2 gillningar

Gillar faktiskt de där med sladd mellan lurarna för då kan man fästa ett senilsnöre på sladden, så har jag haft det länge och saknar det sedan jag blev med Air Pods.