OnePlus lanserar flaggskeppsmobilen OnePlus 12

Från sajten:
image

Idag släpptes den nya flaggskeppsmobilen OnePlus 12 på den kinesiska marknaden. En global lansering sker i början av nästa år, 2024.

Kinesiska mobiltillverkaren släppte idag sin senaste flaggskeppsmobil OnePlus 12 i Kina. Mobiltelefonen ser ut att ha fått lite av allt med den nya processorn Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform och en snabbare Kryo CPU med 30 procent förbättring samt GPU-hastigheter med 25 procents förbättring. Trots detta har de även lyckats öka energieffektiviteten med 10 procent. Skärmen är en 120 Hz Super Fluid AMOLED med LTPO och en maximal ljusstyrka på hela 4 500 nits.

OnePlus 12 levereras med en 100 W Supervooc-laddare men mobilen har även stöd för 50 W Airvooc trådlös laddning till det inbyggda batteriet på 5 400 mAh. För kameran ansvarar fortsättningsvis Hasselblad och i telefonen finns 4th Gen Hasselblad Camera for Mobile för det helt nya trippelkamerasystemet. Huvudkameran är LYT808 50 MP som är utvecklad tillsammans med Sony, en OV64B 64 MP 3X periskoptelefotokamera och en IMX581 48 MP ultravidvinkelkamera. Till utseendet påminner OnePlus 12 om föregångaren men med tillskottet av en ny färg; Flowy Emerald.

Källa: Pressmeddelande

Säkert toppprestanda och så. Men rent designmässigt gillade jag OnePlus 9 Pro bäst. Mer stilren och kameramodulen inte så framträdande:

Men man vänjer väl sig.