Nytt UI rullas ut till Android TV

Från sajten:
image

Google har börjat att rulla ut en ny uppdatering till Android TVs runt om i världen. Detta ger menyn ett utseende som påminner om Chromecast me Google TV, en produkt som vi tyvärr inte kan hitta var som helst för tillfället då den släpps i endast ett fåtal länder i världen som test. Till Sverige sägs Chromecast med Google TV komma till sommaren.

I och med det nya utseendet skrotas de stora ikonerna på ena sidan och ger nu en mer överskådlig sidorullande lista med tillgängliga program.

Såklart så finns det skillnader mellan CCTV och Android TV. Det nya Android TV systemets meny använder tre huvud flikar: hem, för att snabbt nå appar och kanaler. Dessutom har en flik som heter Discovery tab dykt upp. Här finns personliga tips om tv-serier, filmer och appar.

Denna uppdatering är både snygg och stilren. Men varför Google väljer att inte ha ett enhetligt utseende på alla sina TV produkter. Det kan nog bara Google själva berätta.

Det nya utseendet kommer att börja rullad ut redan nu men då i ett begränsat antal länder då som USA, Australien, Canada, Tyskland och Frankrike. Men Google kommer fortsätta att rulla ut till resten av världen inom de närmaste veckorna.

Har Android TV skrämt bort sina kunder mot Tizen eller de andra alternativen på marknaden innan och kommer denna uppdatering kunna rädda ännu ett Google projekt från graven?