Nytt liv i dina gamla prylar med Samsung Upcycling

Från sajten:
image

Samsung har presenterat en hel del nyheter under senaste veckan i och med CES2021. En av nyheterna som presenterats men inte fått så mycket uppmärksamhet är Samsung Upcycling at home som är en vidareutveckling av ett tidigare lanserat miljöprogram.

Samsung Upcycling är ett initiativ framtaget för att minska mängden avfall samt bidra till en mer hållbar utveckling. Ett sätt här är att deras stora kartonger för tv-apparater nu inte längre innehåller frigolit för att hålla teven på plats utan allt är wellpapp. Dessutom kan den som är kreativ använda wellpappen till att skapa möbler och inredningsdetaljer i hemmet. En idé som gav Samsung en utmärkelse förra året på CES och något fler borde anamma. Dessutom slutar Samsung med att trycka färgglada budskap på sina kartonger och förpackningar för att minska på material som används vid tillverkningen. Bra jobbat!

Använd din gamla Galaxy-mobil till något nytt

Samsung har även presenterat ett program, Galaxy Upcycling at home som syftar till att förlänga livslängden på äldre Galaxy-modeller och ge dessa nytt liv. Via en uppdatering kan mobilen få ny mjukvara som gör att den kan användas som en sensor för att lyssna efter barnskrik, tänk babymonitor. Eller varför inte använda mobilen för att kommunicera med ditt husdjur när du inte är hemma? En annan idé är att låta din gamla mobil känna av skiftningar i ljuset inomhus och då kunna tända din belysning.

Bra tänkt här då tekniken i sig är så pass avancerad att den bör kunna leva vidare i en ny form och användningsområde. Se filmen nedan för att se mer möjligheter!

Källa: Engadget