Nytt hos Viaplay

Från sajten:
image

Det har blivit alldeles för dyrt att producera film i Danmark enligt Viaplay Group som nu drar sig ur landet helt.

Det är sedan flera av varandra oberoende beslut och övernskommelser som gör att det är dyrt att filma i landet. Dels har danska politiker bestämt att alla bolag som verkar i landet måste avsätta sex procent av den lokala omsättningen till en speciell kulturfond.

Utöver det måste streamingtjänsterna betala ersättning till danska filmskapare beroende på hur stor streamingtjänsten är.

Viaplay Group meddelar sitt uttåg genom ett öppet brev. Sedan tidigare har Netflix också sagt att man skall sluta filma i landet liksom danska TV2.

Vi kan anta att Film i Skåne står med öppna armar – exempelvis är tv-serien Bron till största delen inspelad i Malmö. Det gäller även de flesta scener som i serien äger rum i Köpenhamn.

Bonusvideo nedan:

Från sajten:
image

Streamingtjänsten Viaplay höjer priset på sitt grundabonnemang – framöver kommer det kosta 149 kronor.

Ännu en dag, ännu en streamingtjänst som höjer priset. Den här gången är det ViaPlay som lägger på en Astrid Lindgren och höjer priset från 129 kronor till 149 kronor. Det gäller paketet “Viaplay Film & Serier”.

Till det finns Viaplay Medium som inkluderar vissa sportsändningar. Priset för Medium är 379 kr. Slutligen erbjuder Viaplay Total ännu mer sport inklusive Premie League och Furmula 1 med mera. Pris: 549 kr / månad.

När detta skrivs står det fortfarande 129 kronor på Viaplays förstassida. Väljer vi att teckna ett abonnemang får vi dock fram priset på 149 kronor i stället.