Nytt från Ikea & Sonos inom kort?

Från sajten:
image

Det är drygt 2 år sedan samarbetet mellan Ikea och Sonos presenterades. Nu verkar det vara mer på gång!

Danska hemsidan Input har snubblat över information som dykt upp på Reddit där en produkt vid namn Ikea FHO-E1913 synts till på amerikanska FCC. Detta brukar innebära att det närmar sig någon form av produktlansering eller till och med produktsläpp kring SYMFONISK vilket också tydligen synts i sociala medier. Vad är det vi får se från detta trevliga samarbete?

Both Sonos and IKEA are teasing about new Symfonisk products on Instagram from sonos

Det vi vet från ansökningen till FCC är att det är en produkt som kopplas mot ditt wifi-nätverk men också direkt till en router via nätverkskabel. Uppgifter från olika delar av världen tyder på att bordslampan från Ikea Symfonisk börjat ta slut vilket kan tyda på att en uppföljare är på gång. Mycket mer information fås inte då Sonos ansökt om att såväl manual som produktbilder ska hemlighållas tillsvidare. Du kan läsa dokumentationen här om du vill gräva djupare i det.

Vad vill du helst ha av samarbetet mellan Ikea och Sonos? En subwoofer, en soundbar, en uppdaterad bordslampa eller en bärbar variant? Diskutera fritt i Bubblan!

Källa: Input

3 gillningar

En soundbar hade varit nice att addera till vårt Sonos-system, speciellt eftersom IKEAs versioner har en snällare prislapp men ändå (än så länge) okej kvalitet.

Härligt! Läste att lampan står som utgående i många länder. Hittade även detta: https://imgur.com/a/TyFgG9x på Reddit där en verifierad medarbetare på IKEA skriver:
”The lamp speaker is switching to a modular solution with different lampshade options, and the exchangeable lamp speaker covers are on the way out as well. There is a picture frame speaker coming, as well as a floor stand for the bookshelf speaker.”

1 gillning

Chattade lite med IKEA och fick detta besked om Symfonisk:

”Ja både bordslampan och bokhyllehögtalaren kommer att utgå till hösten och ersättas med nya modeller.”

4 gillningar

Nytt ställbar väggkonsol: SYMFONISK Väggkonsol, ställbar/vit - IKEA

2 gillningar

Om bokhyllehögtalaren ska utgå, varför släpper man ett nytt väggfäste?
Kommer den nya högtalaren vara kompatibel med detta fästet också eller kanske att de kommer ha kvar bokhyllehögtalaren ett tag till…?

Enligt en användare på reddit som hävdar sig ha insikt så ska dels de befintliga högtalarna få sig en uppdatering och dels ska nya tillkomma. Men nya konsolen kanske skvallrar om att det nog blir någon mindre uppdatering? Jag tror att lampan kommer få utbytbar skärm.

Inte i svart?

1 gillning

Hade gärna haft de som tv högtalare i tv rummet fast om jag fattar rätt går de inte att koppla in, finns inga ingångar…
Hört nått om nya AppleTV kan vara en hub, skulle det vara lösningen?

Hub för vad?

Ljud, att kunna få ut ljudet från tvn via HDMI till AppleTV som sen skickar vidare det. Läste nått på MacRumors att det gick med gamla HomePod

2 gillningar

Behöver fungera med HomePod mini om det ska vara nått. Kanske kommer efter wwdc…

Ah ja det går!

1 gillning

A, ha. Tack för infon!

Från sajten:
image

Det har viskats en del kring den kommande högtalaren från Ikea i samarbete med Sonos. Nu har den dykt upp på den amerikanska hemsidan för Ikea.

Huruvida det är ett misstag eller inte så lär den få snabb spridning på tekniksajterna runt om i världen. Det ryktas om ett Ikea-event den 14 juni 2021 där den antagligen presenteras officiellt men nu kan vi bjuda på lite information kring denna.

Det rör sig alltså om en tavla med inbyggd högtalare som kommer med ramar i färgerna svart och vitt. Framsidan ser ut att ha någon form av tryckt motiv i ljusare färg som ger en kontrast mot bakgrundena. Namnet är fortsatt SYMFONISK Picture fram with Wi-Fi speaker. Tavelhögtalaren ser ut att få utbytbara fronter vilket innebär att du kan anpassa den efter din inredning i hemmet. Givetvis kompatibel med existerande högtalare från SYMFONISK-serien. Gruppera flertalet högtalare och njut av multirumsljud i hemmet och nu på ytterligare ett kreativt sätt utöver lampan som finns sedan tidigare.

Ikea Symfonisk Tavelhögtalare

Högtalaren kan hängas på väggen, lutas mot väggen eller placeras på golvet – valfrihet är ledordet här. Storleksmässigt kan de kombineras med FLOALT, ljuspaneler för läcker inredning.

Installeras via Sonos 2-appen och dessutom har de stöd för AirPlay2 vilket gör att du kan integrera dessa i ditt HomeKit-hem också! Stöd för Spotify Connect finns också.

Width: 16 ”
Height: 22 ”
Depth: 2 ”
Cord length: 138 ”

Priset är $199 vilket säkerligen blir runt 2095 kr här i Sverige.

Källa: Input Magazine

6 gillningar

Hoppas dom går att montera i tak!

1 gillning

Sen ha en frostad ruta och lägga lampor där bakom så får man sig en bra taklampa som också spelar musik

1 gillning

Från sajten:
image

Det har länge ryktats om en tavla med inbyggd Sonos-högtalare från IKEA – idag presenterade dem just detta.

SYMFONISK Tavelram är en 6 centimeter tjock panel som innehåller två element från Sonos och agerar helt enkelt wi-fi-högtalare och konst i vårt hem. Ramen kommer i svart och vitt och den mäter 41 X 57 centimeter samt har utbytbara framsidor med olika motiv för att passa in där vi vill placera den.

Vi ansluter vår högtalare till vårt nätverk genom Sonos S2-appen och kan sedan stereokoppla två ramar och såklart para dem med alla andra SONOS och SYMFONISK-högtalare för att spela samma musik i hela vårt hem. Vi kan även använda oss av AirPlay 2 för att få ljud i tavlan.

SYMFONISK Tavelram går att köpa i samtliga varuhus och IKEA.se från den 15 juli till ett pris på 1795 kronor. Motiven kostar mellan 200 och 400 kronor.

Kommer en få flytta hem till er och vilket motiv är er favorit?

Via: IKEA Press.

3 gillningar