Nytt cykeläventyr för världens snabbaste man runt jorden

Från sajten:
image

Nick Sanders gillar att se världen och gärna på rekordtid och med olika färdmedel. Nu cyklar walesaren från Nordkapp i Norge till Tarifa i Spanien.

Han är känd som världens snabbaste man runt jorden på motorcykel. Nu är Nick Sanders, 64 år gammal ute på en 6.000 kilometers tur på elcykel mellan Nordkapp i Norge till Tarifa i Spanien. För den som kan sin geografi så är detta en sträcka mellan nordligaste punkten till den sydligaste punkten på europas fastland. Detta gör Nick på den nya elcykeln Wabash RT från Yamaha och det är hans första resa med hjälp av en elcykel.

I veckan passerade Nick Sverige med sin elcykel som har terrängfunktioner och ett automatiserad drivsystem som känner av uppförsbackar och motvind vilket då reglerar vilket stöd som motorn ska ge till pedalerna.

År 2005 blev Nick känd som motorcyklisten som körde jorden runt på bara 19 dagar. Han har också cyklat jorden runt på 80 dagar och denna gång när han gett sig ut föll valet på elcykel och så här säger Nick om sitt val:

– Jag har valt att åka den längsta sträckan i Europa med elcykel för att visa möjligheterna att använda cykeln som kommunikationsmedel. Den gör det mycket enklare att ta sig fram och öppnar upp för fler människor att röra på sig samtidigt som man undviker att använda fossila bränslen. Alla kan cykla på elcykel, oavsett tidigare motionsvana och fysiska förutsättningar.

Är du intresserad av att veta mer om Nick så beskriver han i sin självbiografi, “The Extraordinary Life of an Ordinary Man” hur han använde cykeln för att fly vardagen när hans mamma var alkoholist. Totalt har Nick skrivit 17 böcker samt gjort flera filmer om sina äventyr och nu i vinter väntas ytterligare en ny film. Det hela toppas genom att han dessutom fick en medalj 2019 av drottning Elizabeth II för sina äventyr och blev då medlem i den brittiska imperieorden. Imponerande!

Källa: Pressmeddelande

1 gillning