Nykomlingen Tuo visar upp Matter-kompatibla produkter

Från sajten:
image

Andelen produkter som är kompatibla med Matter växer. Nu visar även nykomlingen Tuo upp ett par intressanta, om än enkla produkter med stöd för standarden.

Tuo är ett amerikanskt företag som visat upp ett par nya produkter som alla har stöd för Matter. Utöver en smart knapp finns även en smart kontaktsensor som båda använder Thread för kommunikation.

Tuo Smart Button har stöd för Matter via Thread, har en magnetisk väggplatta och den använder ett CR2032 batteri. För att använda denna krävs det att det finns en Thread Border Router i hemmet vilket kan vara en Apple HomePod mini. Detta innebär också att det finns stöd för Apple Home för Tuo Smart Button.

Det som är lite smart här är att företaget skickar med ett litet dekalark med olika ikoner som kan användas beroende på vad som styrs. Ikea har även detta för sin Genvägsknapp men dock med betydligt färre ikoner. Trevligt!

Tuo Contact Sensor använder ett batteri av typen CR2450 och används med fördel till fönster eller dörrar. Tuo har också ett dörrlås men av den typ som inte fungerar i våra svenska dörrar.

Rekommenderat pris för Tuo Smart Button är 34,99 amerikanska dollar och kontaktsensorn kostar 29,99 dollar. Mer information finns att läsa på företagets hemsida.

Källa: HomeKit News

Galleri