Nyheter och diskussion om Chromecast med Google TV

Från sajten:
image

Chromecast med Google TV blir det fulla namnet på den nya enhet som skall ta Google till våra vardagsrum på riktigt.

Google TV ersätter alltså Android TV och är inkluderat i den nya enhet som heter Chromecast med Google TV och kan enklast förklara som en Apple TV fast för Googles ekosystem. Men också mindre kraftfull än Apple TV för tanken är ju så klart att vi skall streama exempelvis alla spel via Googles speltjänst Stadia (Stadia fungerar dock inte på denna Chromecast till en början lustigt nog).

Chromecast med Google TV

Men vi kan ladda hem appar, vi kan casta till den och den har en universell “watchlist” där du kan lägga in serier från olika tjänster för enkel tillgång. Skärmsläckaren visar naturligtvis foton från Google Foto.

Fjärrkontrollen har så klart en egen Google Assistent-knapp men också en för YouTube och för Netflix. YouTube TV kommer vara fint integrerad i de länder som har den tjänsten.

Blå Chromecast med Google TV

Vad som händer med de inbyggda Android TV-systemen på TV-modeller från exempelvis Sony och Philips kommer bli spännande att se om det är överhuvudtaget blir någon skillnad. Google TV är i grunden baserat på Android TV och är egentligen bara ett lager ovanpå.

Priset landar på 69,00 euro. Vi gissar att det betyder runt 700-750 kronor när den kommer till Sverige nästa år. Färgerna är tre till antalet, vit, ljusblå och rosa men om alla färgerna släpps här återstår att se.

Rosa Chromecast med Google TV

Chromecast with Google TV har stöd för upp till 4K HDR i 60 Hz inklusive Dolby Vision, HDR10 och HDR10+ samt ljudformaten Dolby Atmos via Dolby Digital+ samt vanlig Dolby Digital 5.1.

Fjärrkontrollen stödjer både IR och CEC vilket betyder att den kan styra teven genom att stänga av och sätta på den, ändra volymen samt även ändra till Chromecastens HDMI-ingång om så skulle behövas.

För att kommunicera med själva Chromecast-enheten används Bluetooth. Det betyder att detta är den första Chromecast-varianten som har stöd för just Bluetooth. Förhoppningsvis innebär det att vi kan ansluta även andra blåtandsenheter så som handkontroller Xbox- eller Playstation-handkontroller.

2 gillningar

Gimme! Gimme! Gimme! :partying_face:

Det känns ju som apple tv får en rejäl konkurrent här. Prismässigt och funktionsmässigt

Men så tragiskt, Google Stadia fungerar alltså inte på denna Chromecast-enheten från start. Det känns ju som att detta var det Stadia behövde för att komma igång!

1 gillning

Blir spännande att se vad det blir för nytt UI i min Philips TV. Men antagligen inte så mycket precis som Esse skriver…

Nej - det är inte riktigt Apple-klass på sådant :slight_smile:

Men oj. Min Xiaomi Mibox S kan ju allt detta redan. Fast den är ju 1 1/2 år gammal nu…

Hehe, ja för vi får ju nytt UI och storslagna nyheter med varje uppdatering med Apple TV! Det är sedan gammalt… För att inte tala om ny enhet typ sisådär var tionde år! Det är inte dumt! :heart:

1 gillning

Vid 3:12 nämner hon

“Record from your phone, unlimited dvr functionality”

Någon som förstått vad detta verkligen innebär ?

Samtidigt så har ju denna inte kommit i fatt den Apple TV som vi fick för flera år sedan…

Dessa tog slut i alla tillgängliga butiker innan jag hann få iväg en beställning :frowning:

Fick tröstshoppa en Pixel 5:a i stället.

Testat Fnac? Verkar vara populärt att beställa ifrån. Skickas dock inte före 15 oktober:

https://www.fnac.com/Boitier-de-Streaming-Chromecast-avec-Google-TV-Neige/a15115582/w-4#omnsearchpos=1

Yes beställde faktiskt därifrån nyss!

Nu hoppas vi AndroidTV får lite uppsving…

1 gillning

Denna kommer att få ett tillbehör som ger ethernet. Föredrar alltid det på TV, konsoler osv så det var bra.

Lika med stadia chromecast

Haha jag såg det, så dumt att vi behöver köpa en extra adapter för det, det ingår ju i den gamla Chromecasten som iofs var mycket dyrare.

Ja, man undrar ju vad kostnaden för att ha det inbyggt i strömadaptern hade gett för prispåslag till kund?

Kan inte vara allt för mycket, känns som att det inte är gratis att utveckla två varianter heller.

Samtidigt mår ju inte Stadia bra utan ethernet…

Från sajten:
image

Google Chromecast med Google TV kommer inte till Sverige förrän i mitten av nästa år.

När Google presenterade nya Chromecast-enheten med fjärrkontroll och inbyggt menysystem hette det att den skulle komma till USA direkt och i fler länder i slutet av året. Men då den även släpptes till försäljning med start 15 oktober i länder så som Tyskland, Storbritannien och Frankrike antog vi att Sverige skulle vara med i länderna i slutet av året.

Checked for you. It’s coming in wave 2 in June 21 (sorry)

— Michele Turner (@mturner) October 1, 2020

Så är inte fallet, vi får den inte förrän juni 2021 enligt en högt uppsatt chef på Google som meddelar detta i ett svar på Twitter. Dock är det detta som är våg 2 enligt samma tweet så varför de uttryckte sig som de gjorde i presentationen är högst oklart.