Nybörjarfrågor om Home/Hem

Köpt några smarta uttag som är kompatibla med Home kit. Är det nödvändigt att alla smarta prylar är kopplade på samma WiFi? Jag har två olika nät hemma. Ett med traditionella 2,4 och 5. Sedan har jag ett lyrasystem.

Kan man blanda olika tillverkare i automatisering om de är inne i Hem? Typ sensor från en tillverkare och lampa från en annan.

Nu är jag verkligen inte kunnIg när det kommer till dessa saker man jag kan säga som så att i mitt fall så finns både trådfri och mina Eve temperatursensorer(bluetooth) i home appen.

1 gillning

Ja, det kan du. Jag har blandat trådfri med hue här hemma. Har lite olika automatiseringar. HomeKit är skapt för att kunna kombinera flera olika leverantörers hårdvara i en app.
I badrummet har jag en hue-sensor som styr trådfri gu10-spottar. Har en Fibaro flood sensor som om den upptäcker läckage så tänds en hue-lampa blå. Netatmo healthy homecoach, när den reagerar på hög co2 inne ändrar en lampa färg till röd.
Har även automatiserat att när varken jag eller sambon är hemma startas ett scenario som tänder fönsterlamporna under 3 timmar.
För att automatiseringar ska fungera tror jag att man måste ha en hemhubb (exv Apple TV eller iPad)

2 gillningar

Kör på 2.4 om du har olika SSIDs, det har bäst räckvidd. Bandbredd är inte viktigt när det kommer till sensorer/lampor osv naturligtivs.

1 gillning

dem flesta smarta prylar kräver 2,4

1 gillning

Det är ju hela vitsen med HomeKit. Prylar från olika tillverkare samlade på ett ställe som automatiseras. Jag kör alla min “smarta enheter” på 2.4 och sedan Apple-enheter på 5.0.

2 gillningar