Nya robotgräsklipparen Segway Navimow i108E presenterad

Från sajten:
image

Segway har presenterat sin nya robotgräsklippare, Navimow i108E med satellitstyrning.

Sakta men säkert går vi mot ljusare tider vilket också innebär att gräsmattan ska få kärlek. Ett sätt är att titta närmare på den nya robotgräsklipparen från Segway, Navimow e108E. Denna är utrustad med VisionFence, EFLS 2.0 och smart appkontroll och styrs med hjälp av satellit (liksom Segway Navimow H-serien).

Navimow e108E detekterar och undviker föremål med hjälp av en kamera och 140° synfält samt VisionFence-sensorn som har inbyggda AI-algoritmer. Med den inbyggda kameran och intelligenta mjukvaran kan Navimow i108E automatiskt kartlägga själva trädgården, så länge gränserna är tydliga.

Med hjälp av tekniken EFLS 2.0 (Exact Fusion Locating System) som kombinerar RKT-teknik med VSLAM säkerställs exakt positionering som gör det möjligt för Navimow att arbeta i trädgårdar med utmanande trädgårdsdesign. En fördel för de användare som inte har lust att gräva ner begränsningskabel längs med trädgårdens ytterkanter.

Med Navimow i108E erbjuds två lägen för kantklippning; standardläge samt ”Ride-on”-läge. Som standard kör roboten inom gräsets virtuella gräns, men ”Ride-on”-läget gör att roboten kan arbeta på ytor på samma nivå som gräsmattan, vilket möjliggör en ännu mer exakt kantklippning. Navimow e108E hanterar trädgårdar på upp till 800 kvadratmeter och lutningar på upp till 30 %.

Rekommenderat pris för Navimow i108E är 15 999 kronor (säljstart april 2024) och mer information finns på hemsidan.

Källa: Pressmeddelande

Galleri