Nya robotdammsugaren från Ecovacs städar på egen hand

Från sajten:
image

Även kategorin robotdammsugare fick en del uppmärksamhet på CES 2022. Ecovacs passade på att presentera sin senaste toppmodell Deebot X1 Omni.

Ecovacs Deebot X1 Omni ska enligt uppgift ta hand om städningen på egen hand, allt från dammsugning till golvmoppning och tömning. Framförallt golvmoppning är något som den ska klara av på egen hand vilket oftast krävt någon form av mänsklig hantering tidigare. Robotdammsugaren Deebot X1 Omni ska ta hand om envisa fläckar och smuts på golven och vid dockningsstationen töms behållaren automatiskt. Den är utrustad med dubbla roterande moppar som snurrar med 180 varv i minuten.

Ecovacs Deebot X1 Omni Docking Station

Det som sticker ut med denna robotdammsugare från Ecovacs är att dockningsstationen även är utrustad med två vattentankar, en för rent vatten och en för smutsigt. Här skiljer den sig gentemot andra robotdammsugare på marknaden som kräver manuell påfyllning av vattenbehållarna. Börjar vattenbehållaren i dammsugaren att nå låg nivå återvänder den till dockningsstationen och fyller på där. Än mer unikt blir det att dockningsstationen på Omni även tvättar och torkar moppdelarna.

Ecovacs Deebot X1 Omni börjar säljas i mars månad till ett pris av USD 1549,00.

Är detta möjligtvis en banbrytande robotdammsugare där allt kan skötas på egen hand?

Källa: Cnet

1 gillning

Jo men precis! Det är ju det som är felande länken att hela tiden behöva fylla på och tömma dammsugaren med vatten. Därför jag aldrig moppfunktionen.

Saftigt pris