Nya robotdammsugaren Dreame X30 Pro dyker upp i Kina

Från sajten:
image

Robotdammsugare är en högst uppskattad pryl i våra hem och det finns många att välja på. Nu har kinesiska företaget Dreame släppt en ny sådan i Kina.

Dreame X30 Pro är en ny toppmodell av robotdammsugare som dykt upp på den kinesiska marknaden. Denna har en sugkraft på 8,300 Pa samt en dammbehållare på 350 milliliter samt en vattentank som rymmer 80 milliliter. Batteriet på X30 Pro är på 6 400 mAh vilket ska ge upp till tre timmars drift.

Undertill sitter en gummivals som har ett system som klipper av långa hår från denna. Moppfunktionen utförs av två roterande moppar som når ut till sidorna precis som på deras nyligen lanserades modell DreameBot L20 Ultra. Mattor detekteras vilket gör att de inte blir blöta när robotdammsugaren far fram och gör sitt jobb.

Inbyggda sensorer upptäcker automatiskt hårt smutsade ytor och rengör lite mer där. Navigering sker via LiDAR och extra bonus på robotdammsugaren är LED-belysning samt en kamera för att upptäcka hinder eller för att övervaka hemmet om ingen är hemma.

Dockning sker i laddstationen som rymmer en dammsugarpåse på 3,2 liter eftersom denna automatiskt tömmer när robotdammsugaren parkerat sig. Det finns även en 4,5 liters behållare för rent vatten samt en behållare för smutsigt vatten. När robotdammsugaren är dockad tvättas även mopparna i 60 grader varmt vatten och torkas sedan med varmluft på 45 grader. Dessutom används UV-ljus för att döda bakterier.

Det är också möjligt att ansluta dockningsstationen direkt till hemmets vattenförsörjning för en än mer problemfri vardag. Styrning sker via Dreame-appen eller Xiaomi Home och röststyrning via Google eller Alexa är också möjligt. Stöd för Siri finns via Shortcuts-appen.

Källa: HomeKits

Galleri