Nya luftvärmepumpen Quilt skäms verkligen inte för sig

Från sajten:
image

Luftvärmepumpar är en produkt som används av många och som inte är guds vackraste skapelse. Nu vill amerikanska företaget Quilt ändra på detta!

Quilt är en ny värmepump som ska smälta in i våra hem med ett nytag kring designen och inte minst funktioner. Luftvärmepumpen Quilt är utvecklad av tidigare anställda från Apple, Tesla och Nest och visst ser de ut att vara på gång med något utmanande här. Designen är sparsmakad och det går att anpassa fronten efter övrig inredning i hemmet. Quilt styrs antingen via app eller från en termostatliknande kontroll som kan placeras ut i hemmet.

De har inte bara tänkt till det med designen för inomhusmodulen utan även utomhusdelen ser betydligt trevligare ut än de vi är vana vid att se. Ingen grå/beige plast här inte.

Önskad temperatur ställs in med den diskreta kontrollen som kan placeras ut på valfri plats i rummet där luftvärmepumpen finns. Denna har en touchskärm och en roterbar ring för justering. Det är möjligt att justera en eller flera luftvärmepumpar och stöd finns för Matter via Thread.

En lite trevlig detalj är att Quilt även har inbyggd stämningsbelysning eller nattbelysning för den delen. Ganska briljant tänkt faktiskt och för tankarna till Nest Protect som var den första brandvarnaren med en liknande funktion.

I nuläget ser det ut som att den endast finns tillgänglig i USA där de tar ett helhetsgrepp kring det hela med dedikerade installatörer.

Rekommenderat pris för Quilt ligger på 6 499 amerikanska dollar så finns det en tröskel så är det här… Mer information finns att läsa på deras hemsida.

Källa: TechCrunch