Nya luftreningsroboten Ecovacs Airbot Z2 presenterad

Från sajten:
image

Ecovacs har en ny luftreningsrobot på gång vid namn Airbot Z2. Det handlar dock inte om en pryl för de flesta genomsnittliga hushåll.

Ecovacs är företaget som gjort sig ett namn inom, kanske främst, robotdammsugare och nu har de en ny version av sin luftreningsrobot på gång. En luftreningsrobot kan liknas med en avancerad luftrenare som kan köra runt i hemmet eller på kontoret och rena luften åt dig.

Den använder ett system som kallas “Deep Rejuvenation System” vilket ska rena luften i fem steg inkluderat att ta bort föroreningar, säkerställa en permanent antibakteriell effekt samtidigt som den skapar en imfri luftfuktning, luftuppfräschning och en svag bris. Med andra ord en ganska komplex process och allt detta görs när roboten rullar runt på sina hjul i en hastighet av 0,7 meter per sekund.

För husdjursägare finns ett specialfilter som tar bort hår och dofter vilket kanske kan behövas ibland. Airbot Z2 är utrustad med samma teknik som finns i företagets robotdammsugare vilket omfattar AIVI 3D-teknologi samt olika sensorer samt en kamera för hemövervakning.

Ecovacs Airbot Z2 är inte officiellt lanserad utanför Kina än men där ligger priset på omkring 1 000 euro.

Källa: HomeKits