Nya kameror från Blink med 4 års batteritid

Från sajten:
image

Företaget Blink som sedan ett par år ägs av Amazon har inte etablerat sig på den svenska marknaden ännu. Men, deras senaste produktsläpp förtjänar att uppmärksammas i ett inlägg här på TeknikVeckan.

Blink gjorde sig kända för sina batteridrivna och relativt lågt prissatta kameror och det var inte så konstigt att Amazon lade vantarna på företaget. De lanserade Blink Mini för cirka 4 månader sedan med ett pris på endast $35 vilket får anses vara riktigt lågt i kategorin kameror.

4 års batteritid

Nu har de precis lanserat Blink Indoor Camera samt Blink Outdoor Camera som kostar $80 respektive $100 men här är det inte priset som sticker ut. Nej, nu lockar man med en batteritid på hela 4 år. Kamerorna drivs med 2 styck vanliga AA batterier som ska kunna driva dessa i 2 år. Dessutom har Amazon bekräftat att de ska släppa ett utökat batteripack som rymmer 4 styck AA batterier och därmed ge upp till 4 års batteritid. Visserligen ska dessa batteripack kosta $30 vilket gör kamerorna dyrare men vill du slippa byta batteri så ofta kan det vara värt pengarna.

Kamerorna fixar full HD-upplösning med 1080p, vattenskyddad, 110° synfält och självklart kan du styra dessa via Amazon Alexa.

Källa: Engadget

1 gillning

Utomhusvarianten verkar intressant. Undrar om man kan beställa den från amazon DE ?

Gissar att man slipper HK :grinning_face_with_smiling_eyes: