Nya kameran från Leica bekräftar bilders äkthet

Från sajten:
image

Leica har lanserat en ny kamera som automatiskt adderar en vattenstämpel till bilderna. Anledningen till detta är att bekräfta äktheten i bilderna som tas.

Tyska Leica lanserar en kamera som lägger till Content Credentials metadata i bilderna som tas med denna. Leica M11-P adderar en vattenstämpel till bilder som tas med kameran där metadata enligt Content Credentials används. Content Credentials är ett initiativ från Adobe, X och New York Times som tagits fram för att verifiera äktheten i bilder. I tider där manipulering och AI-skapande av bilder samt annan kreativ användning ökar så kan detta minska eventuella tvivelaktigheter. Bakom initiativet står Content Authenticity Initiative (CAI) och Leica gick med här 2022.

Content Credentials sparar metadata om vem som tog bilden, vilken kamera som användes, plats, tid och andra detaljer som sedan sparas i själva bilden med en kryptografisk nyckel. Denna data kan verifieras online eller via Leica Fotos app.

Rekommenderat pris för Leica M11-P ligger runt 108 000 kronor och mer information finns att läsa på hemsidan och Leicas syn på Content Credentials finns här.

Källa:

Galleri

100k kr för en kamera utan optisk bildstabilisering*, utan video och - utan autofokus!
Men känsla och tydligen ett fantastiskt dynamiskt omfång.

*) använder dock optisk bildstabilisering när man zoomar in för exakt fokusering.