Nya intressanta produkter från Aqara på gång 2023

Från sajten:
image

Nyheter kring det smarta hemmet fullkomligt duggar tätt just nu! Nu meddelar Aqara vilka produkter för det smarta hemmet som är på gång från dem.

Kinesiska företaget Aqara som gjort sig kända för prisvärda och funktionella produkter för det smarta hemmet presenterar nu fyra nya produkter som ska lanseras under året. De nya produkterna som utannonserats denna gång är en närvarosensor, ett dörrlås, en dörrvideoklocka samt en LED-strip.

Aqara Videodoorbell G4

En dörrvideoklocka som kompletterar övriga kameror från företaget och hjälper till att hålla koll på hemmet. Den kan installeras både för kabeldrift eller via batteri och stöder dessutom HomeKit Secure Video och lokal strömning till smarta displayer från Amazon och Google. Eftersom det är 2023 kommer den även att stödja Matter så snart specifikationen för kameror släpps. Aqara Videodoorbell G4 är utrustad med AI för ansiktsigenkänning som kan trigga olika automationer beroende på vem som identifieras. Lagring sker antingen via molnet med 7 dagars fri sådan eller via ett mikro SD-kort.

Aqara Presence Sensor FP2

Detta är en närvarosensor som redan finns ute på den kinesiska marknaden. Den använder radarteknologi med millimetervågor (mmWave) som detekterar mänsklig närvaro även om personen är stilla. Den kan ställas in att hålla koll på utvalda zoner i hemmet och rörelse eller närvaro kan trigga automationer. Sensorn är dessutom utrustad med falldetektering, flerpersonsdetektering och en inbyggd ljussensor.

Aqara Smart Lock U100

Ett nytt smart dörrlås som dessvärre inte fungerar med våra svenska dörrar. Lite synd då låset är kompatibelt med Apple Home och HomeKeys-funktionen i appen Plånbok. Utöver detta har låset stöd för fingeravtryck, lösenord, Aqara Home-appen, NFC samt fysiska nycklar.

Aqara LED Strip T1

En multifunktionell LED-strip med RGB CCT som ska förbättra användarupplevelsen för Aqara-användare. LED-stripen har stöd för upp till 16 miljoner färger och justerbart vitt ljus och kan ställa in sektioner med olika färger. Stöd finns för Apple Home, Amazon Alexa och Google Home och när det gäller Matter så blir detta möjligt via kompatibel hub från företaget. Protokollet som används är Zigbee så den belastar inte hemmets nätverk.

Exakt när produkterna når marknaden är inte fastställt mer än att det ska ske inom de kommande månaderna. Produkterna demonstreras i videoklippet nedan:

Aqara & Matter

När det gäller den tidigare utlovade uppdateringen till Matter (som skulle släppts i december) så förväntas denna komma inom kort. Som tidigare är det först Aqara Hub M2 som uppdateras och där anslutna produkter blir kompatibla med Matter. Senare under året väntas också den tidigare utannonserade magnetkontakten Aqara Door and Window Sensor P2 samt rörelse- och ljussensorn Aqara Light Sensor P2 nå marknaden. Dessa använder till skillnad från befintliga produkter Thread och inte Zigbee och kommer därför att vara kompatibla med Matter direkt vid lansering.

Källa: Pressmeddelande

1 gillning

Presence-sensorn är intressant.

Det är egentligen den enda nya intressanta produkttypen inom smarta hem som jag ser det just nu. Det saknas vettiga sådana…en masse.

Var inne i en butik här i Dubai där dom hade låset och fick en liten demo.
HomeKeys var magiskt men låset var ganska stort om man jämför med Yale Doorman.
Funkar dock inte på våra dörrar om jag fattade det rätt.

3 gillningar