Nya inställningar för Google Home-appen sommaren 2020

Från sajten:
image

Appen för att styra vårt Google Home-ekosystem har fått betydligt mer överskådlig inställningspanel.

Home-appen är den centrala delen i varje Google-användares smarta hem. Här har vi dels direkta grafiska kontroller över Googles egna uppkopplade produkter samt för tiotusentals produkter som är kompatibla med Googles ekosystem.

Inställningarna har dock alltid lämnat mycket att önska trots flera omdaningar. Nu har man släppt ännu än förändring och ta mej tusan om det inte genast blivit betydligt mer logiskt och mindre plottrigt.

Till vänster är nya inställningspanelen och till höger den gamla.

 

Google Homes nya inställningspanel till vänster och gamla till höger

Det mest uppenbara är att alla rum, grupper och enheter har åter igen hamnat under en undermeny vilket gör hela inställningspanelen betydligt kortare om vi har många enheter.

Vissa av inställningarna kommer vi i princip aldrig vara inne i medan andra kan vara mer eller mindre en daglig förseelse lite beroende på hur mycket du vårdar om ditt uppkopplade Google-hem.

Allmänt

Uppgifter om Hemmet – här kan vi ändra namnet på vårt hem samt sätta dit adress.

Hushåll – Bjud in och ta bort familjemedlemmar. Bra vid eventuellt giftemål och/eller skilsmässa och när barn kommer till åren. Här finns inga övriga inställningar att göra.

Rum och enheter – Menyn som vi antagligen mest kommer vara inne i. Här ser vi hierarkin över vilka enheter som är i vilka rum. Väljer vi en Google-produkt eller annan enhet som har sina inställningar direkt i Google Home-appen ser det ut som för Chromecast till vänster nedan medan enheter som har sina inställningar i en extern app så som med IKEA-lampan i mitten så kan vi endast byta namn, byta rum eller ta bort den.

Hierarki över Google Homes enhetlista

Funktioner

Aviseringar – Här avaktiverar vi om vi inte vill ha notiser om en medlem i din familj eller enhet läggs till respektive tas bort samt eventuella produktuppdateringar.

Digital välmående – Här ställer du in på hem eller enhetsnivå om alla YouTube-filmer skall blockeras, alternativt endast filmer från YouTube-kids eller så kallat “Begränsat läge på YouTube” samt om det får sväras eller inte i musiken som kommer från Spotify eller den musiktjänsten du valt. Vidare går det att sätta enheterna i paus-läge mellan vissa tider och dagar.

Inställningarna för Digital Välmående i Google Home-appen

Nest Aware – Google prenumerationstjänst för sina uppkopplade kameror, enskilda eller de som sitter på Google Hub Nest eller kompatibla tredjepartshubbar. Om vi abonnerar på det sparas alla videoströmmar i 30 dagar samt aktiverar ansiktsigenkänning.

Dessutom klarar den att varna om Google Home-högtalare eller annan mikrofonförsedd kompatibel enhet hör glaskross eller röklarm. Det finns även en plustjänst som lagrar videomaterialet än längre än så.

Tjänster

Alla tjänster knutna till Google Home-kontotVideo – Fortfarande endast Netflix, ViaPlay samt Youtube Kids som går att koppla.

Musik – YouTube Musik, Google Play Musik och Spotify är valen att streama musik från.

Röst och videosamtal – Här hittar vi inställningarna för Google Duo om vi använder det eller vill börja.

Inköpslista – Inställningarna för alla våra röstaktiverade listor så som inköpslistan. Ej funktionellt när detta skrivs.

Fungerar med Google – Listan över de tjänsteleverantörer vi använder för att få in kompatibla enheter i vårt Google Home-ekosystem så som IKEA, Xiaomi, Sonos med flera. Här kan vi ta bort kopplingen eller lägga till den igen.

Inställningar som inte finns med under Inställningar

Under Inställningar hanterar vi saker som redan är integrerat och klart. Vill vi lägga till en ny enhet, en koppling till en ny tillverkare eller bara en enkel högtalargrupp gör vi det på Google Home-appens hemskärm genom pluset längst upp till vänster.

Att lägga till nya enheter i Google Home-appen

 

Vill vi faktiskt använda en funktion på enheterna så som att tända eller släcka en lampa, ändra temperatur på termostaten eller bakgrund på en Google Nest Hub eller skärmsläckaren på en Chromecast så väljer vi respektive enhet på Google Home-appens hemskärm.

Flödeschema för att aktivera och sätta rätt färg på en IKEA-lampa via Google Home

3 gillningar

Ser verkligen ut som ett lyft, varit en riktig soppa kring den här appen tidigare.

Väntar bara på att det ska komma en artikel från dig om att rutiner äntligen har släppts :blush:

2 gillningar

Ja vi får väl se om det blir någon Corona-försening på det.

att rutiner inte finns på svenska är så jäkla märkligt. Har använt det på engelska i vad som känns som många år… men är säkert bara ett år :slight_smile:

Ja det är helskumt, kan absolut förstå att röstdelen tar tid att utveckla men det här är så ologiskt.

En Google-chef har ju bekräftat att det kommer till sommaren men vi får väl se hur det blir med det.

Har ni kollat på Googles nya app, action block?

Där kan man göra egna rutiner för Google assistant. Lite som tasker, fast enklare…

1 gillning

Det får vi kolla in!

Apropå Google Home appen. I några veckor så har jag mötts av detta när jag tittar på inköpslistan (IOS). Öppnar jag listan i safari så ser det knasigt ut, i chrome så ser det rätt ut.

Får det meddelandet direkt i Google Home-appen också.

1 gillning

Tack !
Då är det bara att sätta sig ner och vänta på en lösning.

Är ju bra länge sedan som Google meddelade att Keep (återigen) skulle bli appen för shoppinglistor genom Google Assistant, vad händer med det?

Visste inte att de faktiskt gått ut med det!

Ganska länge sedan nu och minns att de skrev att det skulle ske inom kort. Ser nu att den integrationen redan rullats ut men är förmodligen lika übersvårt att läsa på svenska som Android Auto så är väl bara att vänta. Kanske det som gör att det inte går att komma åt shoppinglistan i Home-appen?

1 gillning