Nya initiativ från Bolt för elsparkcykelanvändare

Från sajten:
image

Bolt lanserar tre nya satsningar för dig som använder deras elsparkcyklar. Nyheterna bör kunna tas emot positivt bland de flesta och leda till mindre störningar.

Det som nu lanseras av Bolt är sänkta priser för oanvända elsparkcyklar, parkeringsrabatt samt ansvarsförsäkring vid olyckor. Företaget har identifierat en rad områden där man sett möjlighet till förbättringar för de flesta vilka nu rullas ut i Sverige till deras användare.

Oanvända elsparkcyklar

För att säkerställa att företagets elsparkcyklar inte står oanvända lanseras nu en rabatt som automatiskt tillämpas i appen om nyttjandet av fordonen inte är på en nivå som Bolt anser vara tillräcklig. Rabatten erbjuds i ett område där det står parkerade elsparkcyklar som inte använts under en viss tid. Förutsägelserna kring detta görs med hjälp av maskininlärning.

Denna gäller i nuläget endast för användare i Stockholm.

Parkeringsrabatt

Bolt lanserar nu även ett belöningssystem för alla som parkerar sina elsparkcyklar korrekt inom angivna områden. Avslutas parkeringen i en föreslagen zon utgår en rabatt på nästkommande resa.

Även denna gäller i nuläget endast för användare i Stockholm.

Ansvarsförsäkring

Företaget har även upphandlat en försäkring hos Allianz för alla användare som åker på deras elsparkcyklar. Denna försäkring gäller för skador som sker på användaren själv samt skador för tredje part och användarens och andras egendomar. Försäkringen gäller samtliga användare med start den 1 november 2021.

Försäkringen vid olyckor gäller i alla städer där Bolt har elsparkcyklar.

Källa: Pressrelease