Nya Huawei Watch Fit

Från sajten:
image

Huawei har lanserat en ny klocka och den har fått det unika namnet Huawei Watch Fit.

Namnet skvallrar om att det är en klocka som är till för träning. Skaffar du den här klockan och kommer undan med att inte träna så är det en stor eloge till dig. Enligt Huaweis pressmeddelande så är det en klocka fullsmockad med träningsfunktioner.

Huawei Watch Fit

Dels har den en egen inbyggd liten animerad personlig tränare, PT, som kan hålla i tolv olika träningskurser med 44 olika träningsdemonstrationer. Den lilla PTn ska se till så att vi får lagom mycket träning av olika former. Den kommer även tjata på oss om att hålla oss aktiva och sitter du stilla mer än tre minuter så kommer den vara på dig om att röra på dig.

För oss som redan är igång och flåsar någon gång då och då finns det hela 96 olika träningslägen, nu ska även de mest nischade träningsformerna gå att registrera. Borta är nu dagarna då Sumbadansandet fick registreras som utomhusgång.

Givetvis har Huawei tryckt in sensorer som ska kunna hålla koll på hälsan så det står härliga till. Klockan har koll på allt som hjärtfrekvens, sömn och blodsyremättnad (SpO2). Watch Fit använder Huaweis egna TruSeen 4.0 som håller koll på pulsen och varnar om vilopulsen är för hög eller låg.

Huawei Watch Fit

TruSleep 2.0 ska på egen hand märka när vi vaknar och somnar och tillsammans med att analysera pulsen kunna visa hur mycket tid vi spenderar i lätt sömn, djup sömn och REM. Med den här informationen kommer Watch Fit ha möjligheten att identifiera de sex mest typiska sömnproblemen så som svårigheter att somna, lättsömn, rastlöshet, tidig uppvaknande, för många drömmar och ett oregelbundet arbets- och viloschema. Klockan kommer sen med förslag på hur det utifrån problem går att förbättra den personliga sömnkvaliteten.

Men störst med klockan är ändå att den nu har blivit rektangulär! Visserligen har den rundade hörn men för någon som uppskattar en klocka som tar till vara på så mycket av skärmytan som bara möjligt är det här underbara nyheter. Skärmen är också en AMOLED-HD skärm på 1,64 tum. Vikten är 34 gram vilket kan jämföras med andra fyrkantiga klockor som klockar in på allt mellan 56 till 125 gram beroende på material.

Skärmen är en alltid-på skärm och enligt Huawei så ska det gå att modifiera innehållet på skärmen så pass mycket att alla blir nöjda.

Riktpriset är 1290 kronor vilket får ses som otroligt prisvärt och klockan går att beställa redan på tisdag 14 september och levereras 28 september.

 

Tisdag 14 september?
2021?? :grin:

Hoppsan…