Nya funktioner och bättre räckvidd för Porsche Taycan

Från sajten:
image

Har du en av cirka 75 000 tillverkade Porsche Taycan och vill ha den senaste mjukvaran behöver du bege dig till en auktoriserad verkstad för att få den installerad. När det väl är gjort får du en bättre bil.

Efter uppdateringen får bilen upp till 5 mils längre räckvidd genom att den främre motorn kopplas fri från strömmen med vissa körlägen inkopplade. Bilen kommer också att hantera värmeutvecklingen vid laddning effektivare så att systemet kan tillåta laddning med högre antal kilowatt under längre tid än tidigare. Detta gör att laddningstiden kan förkortas.

Den tredje stora uppdateringen gäller infotainmentsystemet som får stöd för trådlös uppkoppling till Android Auto och Apple CarPlay samt en ny heads-up display framför föraren. Dessutom kommer man kunna söka efter resmål och laddstationer online. Porsche säger också att denna uppdatering kommer att göra det möjligt att uppdatera bilen OTA (over-the-air) oftare än tidigare.

Uppdateringen gäller samtliga Porsche Taycan som har tillverkats, vilket kommer att göra att en bil tillverkad 2020 blir lika effektiv som en som tillverkats i år.

Källa: Porsche