Nya funktioner lanseras för Samsung Health

Från sajten:
image

Nu ska det bli möjligt att hålla koll på sin medicinering via Samsung Health. En ny funktion ska rullas ut som hjälper användarna att ta sin medicin i tid.

Samsung Electronics kommer att uppdatera appen Samsung Health med en ny funktion som ska hjälpa användare att hålla koll på sin medicinering samt deras recept och tips kring de olika läkemedlen. När ett läkemedel matas in i appen ska detaljerad information kring dess funktion samt biverkningar kunna ses. Likaså hur läkemedlet kan påverkas av alkoholintag eller livsmedel vilket ska öka medvetenheten hos användaren och göra denna mer lättillgänglig.

Användare kommer att kunna få påminnelser om när det är dags att ta sina mediciner och när det är dags för påfyllning av dessa. För kritiska läkemedel ska det gå att ställa in en påminnelse som täcker hela skärmen på användarens mobiltelefon tillsammans med en längre ljudsignal.

Samsung Health tillhandahåller en mängd olika funktioner för att bland annat mäta sömn, initiera mindfulness och mäta oregelbunden hjärtverksamhet. Den nya funktionen blir först tillgänglig i USA.

Källa: Pressmeddelande