Nya fjärrkontrollen SYMFONISK styr dina Sonos-högtalare

Från sajten:
image

Nu har den nya ljudkontrollen för IKEA Symfonisk dykt upp på hemsidan. Den runda fjärrkontrollen för att kontrollera ljudet är nu ett minne blott.

Nya IKEA Symfonisk ljudkontrollen generation 2 har dykt upp på svenska hemsidan. Den är fyrkantig till formatet istället för rund som den tidigare och har kontroller för uppspelning/paus, nästa/föregående och volymkontroll med en knapptryckning. Det går att justera och styra en högtalare eller en grupp av högtalare.

Ikea Symfonisk Ljudkontroll Gen 2

Baktill på fjärrkontrollen finns en magnet som fäster i det medföljande väggfästet. Ljudkontrollen fungerar även med högtalare från Sonos. Den nya fjärrkontrollen kräver hubben IKEA Dirigera för att styra högtalarna i hemmet och den fungerar även till den äldre, IKEA Trådfri Gateway.

Mått på ljudkontrollen är 73 x 73 x 20 millimeter och priset är 149 kronor.

Blir det ett köp?

Källa: IKEA

Galleri

Ikea Symfonisk Ljudkontroll Gen 2
Ikea Symfonisk Ljudkontroll Gen 2
Ikea Symfonisk Ljudkontroll Gen 2
Ikea Symfonisk Ljudkontroll Gen 2
Ikea Symfonisk Ljudkontroll Gen 2

Finns det något alternativ till denna? Alltså en fjärr som kan styra Sonos-högtalare utan att behöva Ikeas hub?

Den var inte vacker om man inte gillar 80-tals retro

1 gillning

Från sajten:
image

Att styra ljudet i våra hem är enkelt med rösten men ibland behövs en fysisk fjärrkontroll. Fjärrkontrollen IKEA Symfonisk, generation två är nu på väg ut i butikerna.

Sedan IKEA började samarbeta med SONOS kring ljudet i våra hem så dök det också upp en del olika tillbehör. Ett av dessa var en rund fjärrkontroll som påminde lite om den fysiska volymkontrollen på forna tiders förstärkare. Denna lyser nu mer eller mindre med sin frånvaro och detta då en ny generation (nummer två) är på väg ut i butikerna.

 

Ikea Symfonisk Ljudkontroll Gen 2

Den nya fjärrkontrollen går att integrera med IKEA Home Smart för styrning och kontroll av inte bara ljudet utan även andra kompatibla produkter i ditt smarta IKEA-hem. Faktum är att det krävs en IKEA Dirigera för att använda fjärrkontrollen så säkerställ att du har denna till att börja med. Den fungerar även med IKEA Trådfri Gateway för dig som inte bytt än. Även appen har uppdaterats till att få stöd för den nya fjärrkontrollen.

I ett mejl som skickats ut till intresserade kunder meddelas att den dyker upp till försäljning i deras butiker mellan den 1 till 8 mars 2023. Som vanligt så kan den dyka upp tidigare beroende på varuhus så håll ögonen öppna via hemsidan. Priset ligger på 149 kronor.

Källa: IKEA

Har du hittat nån lösning?

Nej tyvärr, har iofs inte gjort mer eftersökningar än min fråga i den här tråden

Sugen på att köpa denna och integrera med Zigbee2MQTT och styra Google Home-högtalare och grupper.

1 gillning