Ny version av Google Nest Hub mäter din sömn

Från sajten:
image

Google har presenterat en uppdaterad version av sin Nest Hub. Med fokus på att mäta sömnkvalitet och i 4 olika färger.

Till utseendet ser den nya Google Nest Hub ut precis som föregångaren men under skalet finns lite nyheter. Nest Hub har fått en snabbare processor och en bättre högtalare (ø 43,5 mm) som ska ge 50% bättre ljud utöver nya färger. Det som dock sticker ut med denna nya är att den mäter din sömn utan att du behöver ha en klocka eller aktivitetsarmband på dig. Tack vare inbyggd Soli-teknik, en radar som mäter dina rörelser kan Nest Hub analysera din sömn och presentera detta i tillhörande app.

Även kanten runt skärmen har förbättrats men det är samma skärm som tidigare, 1024×600 pixel. Den har dessutom fått en tredje mikrofon som ska svara bättre på kommandon.

Mäter din sömn

Tack vare den inbyggda Soli sensor-teknologin kan den mäta dina rörelser under natten när du sover och sedan analysera detta. Även ner på nivåer där din andning kan analyseras. Nest Hub analyserar din sömn automatiskt från det att du lägger dig och somnar tills att du går upp. Inga behov av armband, klockor eller andra sensorer som göms under madrassen. Du kan se när du somnade, hur lång tid det tog att somna, hur lugn eller stökig natten varit men också om du har hostat eller snarkat under natten. Allt presenteras i Google Fit-appen på din smartphone.

Google Nest Hub colors.jpg Nest Hub Google Fit.jpg

Förberedd för Thread

Enligt uppgift är nya Nest Hub även förberedd för Thread även om detta inte är aktivt vid leverans. Mest troligt är att detta fixas till med en kommande firmware-uppdatering. Vid uppdatering kommer den att fungera som en Thread Border Router samt som en CHIP hub för kompatibla enheter.

De nya färgerna är; Mist (blå), Light Pink, Light Gray och Dark Gray. Priset är USD 99,99 och den ska skeppas den 30 mars 2021. Tillgång i Sverige är okänt i dagsläget.

Blir det ett köp när den når oss?

Källa: The Verge

Olika färger? Alla är ju vita. :wink:

Svensk design, 3 varianter av vitt.

2 gillningar

Föredrar tysk design: fyra nyanser av Braun.

2 gillningar

Ohh, en favorit i repris var beställd!

3 gillningar

Backade denna film på Kickstarter.

Eftersom Nest Hub Max har stöd för thread så borde de konstigt om version 2 av den lilla inte har det liksom.