Ny version av Eve Weather har presenterats

Från sajten:
image

Nu har uppföljaren till Eve Weather presenterats. Den följer samma formgivning som Eve Degree.

Tyska företaget Eve har nu officiellt presenterat sin nya version av Eve Weather. Vi känner igen designen från Eve Degree så det är metall i kombination med svart plast vilket är snyggare än den vita äldre versionen. Nya Eve Weather mäter den lokala utomhustemperaturen, luftfuktighet och lufttryck över tid. Via Eve-appen kan du se statistik över hur de olika värdena förändras. Men, även via den inbyggda displayen. Kapslingsklass IPX3 så den tål att vara ute och som grädde på moset stöder den även Thread.

Analyserar och ger väderprognos

De värden som analyseras används för att ge dig en 12-timmars prognos. Perfekt för dig som vill veta hur det kommer att se ut i din trädgård eller i närområdet under kommande dag.

Stöder dessutom Thread

Enligt specifikationerna så är Eve Weather en “Minimal Thread Device” (MTD). Utöver protokollet Bluetooth så stöds även Thread vilket är perfekt för dig som har en HomePod mini i hemmet. Produkten är batteridriven och fungerar som en slutpunkt i ditt Thread-nätverk. Den skickar alltså inte vidare signalen men drar nytta av andra produkter i ditt Thread-nätverk som meshar.

Produkter som t ex Eve Energy som alltid har ström ser till att mesha signalerna fullt ut i ditt Thread-nätverk, s k “Full Thread Devices” (FTD). Så med andra ord, ju fler FTD i ditt nätverk, desto bättre täckning för dina MTD. Klart som korvspad.

Tekniska specifikationer Eve Weather

  • Arbetstemperatur: -18 °C – 55 °C
  • Kapslingsklass: IPX3
  • Anslutning: Bluetooth Low Energy & Thread
  • Batteri: CR2450
  • Mått: 54 x 54 x 16 mm

Priset landar på EUR 69,95 och den skeppas den 25 mars.

Källa: Eve

1 gillning

Äntligen!
Det blir kööp.

Det beror väl på var man sätter den? Eller misstolkar jag? Eller mäter den både inne och ute?

Du kan säkert placera den inomhus också men då blir det svårare att mäta alla värden korrekt. Ska det vara för inomhusbruk så kanske Eve Degree fungerar också?

Ah! Smart tänkt. Då sparar man ju lite pengar också :wink: