Ny temperatursensor med e-ink på gång för HomeKit?

Från sajten:
image

Det kinesiska företag Xiaomi, som ju bekant har fler företag i sin portfölj än någon kan hålla räkningen på, ser ut att ha en temperatursensor på gång som stöder Apple HomeKit. Det är genom företaget Cleargrass som denna ska lanseras och layouten påminner om de snarlika produkterna.

Återigen är det via hemsidan FCC.io som informationen dyker upp och här bekräftas stöd för Apple HomeKit. Namnet är ClearGrass Temperature & Humidity Sensor och denna ser ut att ha ett inbyggt stöd på baksidan som går att fälla ut. Den variant som finns på marknaden redan och appen Xiaomi Home har ett fäste för väggen med magnet (se jämförelse nedan). Den stora skillnaden som vi ser i dagsläget är att displayen använder e-ink (bläck) samt att formatet är något större samt givetvis stöd för HomeKit.

Jämförelse av temperatursensorer från ClearGrass

Även denna nya produkt ska använda Bluetooth samt har möjlighet för ett fästas på väggen med en magnet. Baserat på de positiva erfarenheter vi har av varianten med LCD-display så ser vi fram mot en med stöd för Apple HomeKit direkt ur kartongen. Är priset dessutom på samma nivå som den nuvarande (ca 200 kr) så lär den säkert hitta hem till en hel del smarta hem (trots Bluetooth).

Källa: HomeKit News

6 gillningar

Hmm blåtutte och homekit, kräver det inte wi-fi, var för kör de inte wi-fi?

Men hej!
Minst 2, vart beställer jag? :wink:

1 gillning

BT är väl inte helt fel för vissa sammanhang, men en BT-hubb skulle inte sitta fel så fall.

Jag kör BT på en av mina el-proppar, en från Elgato Eve. Fungerar kanon, lite långsammade än Philips Hue men sköter sin uppgift som den ska. Inget behov av wifi eller speciell BT-hubb.

1 gillning

Gött! Nu blir man ju nyfiken hur den tekniken fungerar, tänker fort att wifi är ända vägen :thinking::hugs: