Ny smart plug för HomeKit från Gosund

Från sajten:
image

Gosund släpper en smart plug med stöd för Apple HomeKit. Den utmärker sig dock jämfört med konkurrenterna.

Kinesiska företaget Gosund, som för oss här i Sverige ter sig relativt okända har presenterat en ny smart plug. Företaget har sedan tidigare en del produkter för det smarta hemmet i sin portfölj, exempelvis smarta pluggar, väggkontakter, LED-strips, LED-lampor och smarta grenuttag. Deras produkter har huvudsakligen sålts på den kinesiska marknaden samt i Nordamerika där de har stöd för Amazon Alexa och Google Assistent.

Stöd för Apple HomeKit

Nu har de släppt en smart plug för EU som har stöd för Apple HomeKit och som inte kräver någon hubb då den ansluts via wifi. Vid en snabb anblick ser det ut som att den har en LED-ring som påminner om den hos Fibaro men om det är så eller om det bara är dekoration framgår inte. Det som dock utmärker dessa smarta pluggar från Gosund är storleken. De är troligtvis de största på marknaden och ser ut att slå undan benen på de som Koogeek släppte för ett par år sedan. En sak är säker, du lär inte få plats med två stycken bredvid varandra…

Gosund Smart Plug

Tekniska specifikationer Gosund Smart Plug

  • Wifi: 2,4 GHz
  • Märkning: CE
  • Ström: 230 V
  • Max last: 3680 W, 16A
  • Mått: 80,9 x 67 x 54 mm
  • Vikt: 280 g

Gosund Smart Plug

Är du sugen på att testa så finns dessa att köpa som 2-pack hos Amazon.de och kostar €27.99. Huruvida de dyker upp hos Amazon.se återstår att se men mycket av det som säljs på den tyska sidan brukar så småningom leta sig fram till den svenska också.

Källa: Gosund