Ny rörelsesensor från Eve med Thread

Från sajten:
image

Eve har lanserat en ny rörelsesensor med stöd för Thread. Den kommer dessutom att fungera med Matter när standarden lanseras senare i år.

Tyska företaget Eve har lanserat en ny, uppdaterad rörelsesensor som har stöd för Thread. Företaget fortsätter alltså sin ingångna väg med att ge support åt Thread i sina produkter för det smarta hemmet.

Eve Motion Outside

Rörelsesensorn kan väggmonteras och använder två stycken AAA batterier. Detta gör att rörelsesensorn är mindre än den version företaget släppte ut på marknaden för ett par år sedan som dessutom använde Bluetooth för kommunikation. Precis som med övriga produkter i sortimentet stöder Eve Motion Apple HomeKit.

Eve Motion har dessutom en inbyggd ljussensor vilket innebär att du kan använda den för mer automationer än bara detektering av rörelse. Den kan även användas utomhus då den har kapslingsklass IPX3.

Tekniska specifikationer Eve Motion:

  • Detekteringsområde: 120°, 9 meter
  • Arbetstemperatur: -18°C to +55°C
  • Anslutning: Thread, Bluetooth LE
  • Kaplingsklass: IPX3
  • Ljussensor: 0 – 15,000 lux
  • Mått: 65 x 65 x 34 mm

Rekommenderat pris är EUR 39,95 och den kan i nuläget köpas via företagets hemsida.

Källa: Eve Home

Beställt! 500 pix (ink frakt) är dock saftigt för en rörelse och ljussensor.

Måste säga att det är ett steg uppåt från mina sensorer från Ikea. Gillar att den dyker upp som både rörelse och ljussensor i homekit när man skapar en automation.