Ny Metrolinje i Danmark kan resultera i en Öresundsmetro

Från sajten:
image

Det planeras för utbyggnad av Köpenhamns Metrosystem, detta kan resultera i en av Metrolinjerna går hela vägen itll Malmö.

Det är en linje som ska gå förbi amergadebro som kan bli aktuell för en påkoppling till Sveriges inofficiella huvudstad. Enligt sydsvenskan har Köpenhamns kommun och danska Transportministeriet i en utredning pekat ut två möjliga sträckor med Metron som kan bli möjliga för utbyggnad. Det är M5 Væst eller M5 Øst. Den sträckan som Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) ser som möjligt för en fortsatt ingång i Sverige är M5 Öst.

Alla politiker i kommunfullmäktige på svenska sidan är helt eniga om att en utbyggnad av den danska Metron ska få fortsätta in i Sverige.

Via: Sydsvenskan

1 gillning

Finns det någon annan tunnelbana i världen som går mejlen två länder

(ja det fanns i Östtyskland..... men men)

Var tvungen kolla hur det var med Just D men det var nog bara en känsla.

Detta känns spontant jävligt stabilt, man vill ju ha närhet till kontinenten osv. Lär dock ta ett halvt sekel innan/om det realiseras, fast det förstår nog alla. Man måste ju börja med en tanke.

Vi är rätt bra på att få det att framstå som att vi aldrig får något här nere. Sedan helt plötsligt står det en bro, en tunnel är borrad och vi har hela två ringleder. Medan Stockholm fortfarande bråkar om Slussen. Så det skall nog bli bra.

Det som är nice är att en av de två planerade förläggningarna av banan i Malmö slutar precis där vi har vår lägenhet. Det är nästan en hel ofattbar tanke att kunna ta tunnelbanan nedanför ens hus och sedan gå upp på Kastrup för att flyga vidare eller in till Köpenhamn för något roligt event eller så.

Men viktigare än det - väääääälkommen till forumet!

Snart är Malmö riktigt kopplat till Europa.