Ny luftrenare från svenska Blueair presenterad

Från sajten:
image

Luftrenare har fått ett ordentligt uppsving under senaste året. Nu lanserar svenska Blueair en ny stilren och effektiv variant.

Det är luftreningsspecialisten Blueair som nu presenterat en ny, tyst, effektiv och lättanvänd luftrenare. Med stilren design och utbytbara fronter kan den anpassas efter ditt hem för att smälta in bättre. Nya generationen av Blue påminner lite om en smart högtalare faktiskt. Det finns fem olika färger på de utbytbara förfilterna, alla inspirerade av den svenska naturen. Färgerna är Arctic Trail (mörkgrå), Winter Reed (ljusgrå), Archipelago Sand (rosa), Aurora Light (grön) och Night Waves (blå).

Luftrenaren Blue har 360° graders luftintag och ett automode som kontrollerar inomhusluftens kvalitet och optimerar därefter. Enligt uppgift ska det ta så lite som 12 minuter att rena inomhusluften och den unika HEPASilent-teknologin fångar upp minst 99,97% av de luftburna partiklarna, ner till 0.1 mikrometer. Enheten sköts med en knapptryckning där ett tryck startar autoläget, två tryck nattläget, tre tryck vardagsläge och fyra tryck för boost-läget.

BlueAir Blue

Luftrenare bra för dig som tillbringar mer tid inomhus

Anledningen till att vi ser så mycket fler luftrenare nu är att vi sedan utbrottet av Covid-19 tillbringar mer tid inomhus. Behovet av att rena luften och vädra ut blir högre när vi ej går ut och dålig luft försämrar vår koncentrationsförmåga och gör oss tröttare. Faktum är att inomhusluften kan vara upp till 5 gånger mer förorenad än utomhus. En luftrenare i hemmet kan även bidra till bättre sömn men också minskade allergiska symptom som astma och allergier.

Tekniska specifikationer Blueair Blue:

 • Filtertyp: Particle filter + Carbon sheet. Activated coconut shell carbon. Non-woven gradient Polypropelyne fibers. Free of chemicals and binders. Fiber shedding resistance.
 • Mått (H × B × D): 425 x 200 x 200 mm
 • Produktens vikt: 1,68 kg
 • Energiförbrukning: 2 – 10 W
 • Ljudnivå: 18 – 48 dB(A)
 • Luftutlopp: Ovansida
 • Luftintag: 360°
 • Luftomsättningar per timme: 5
 • Clean air delivery rate (CADR) – pollen: 163 m³/h (96 cfm)
  Clean air delivery rate (CADR) – damm: 181 m³/h (107 cfm)
  Clean air delivery rate (CADR) – rök: 210 m³/h (123 cfm)
 • Antal filter: 1

Luftrenarna från Blueair fungerar fristående och är således inte kompatibla med olika eko-system som du kan tänkas ha i ditt hem.

Blueair Blue är designad i Sverige och kommer i två olika storlekar; 3210 för rum upp till 17 kvm (rek pris 1899 kr) samt 3410 för rum upp till 36 kvm (rek pris 3299 kr). De levereras som standard med färgen “Arctic Trail”.

Källa: Pressmeddelande

Riktigt snygga!

Det var väl denna som blev “testad” till den bäst luftrenaren?