Ny ljuskälla kan mäta din sömnrytm och hjärtfrekvens

Från sajten:
image

Att kombinera olika funktioner i teknik har vi sett flera gånger tidigare. Nu ger sig Sengled in i leken med sin ljuskälla som mäter sömnen och hjärtat hos dig.

Med Sengled Smart Health Monitoring Bulb kan vi nu mäta vår sömn samt vår hjärtrytm. Det handlar om en smart ljuskälla som inte bara lyser upp men som även har koll på lite av din hälsa. Just Sengled är inte så välkända i Sverige än men har varit med ett tag nu och nu visar de upp sin nya produkt på CES 2022. Denna ska använda både Wi-Fi och Bluetooth för anslutning och hälsodetekteringsfunktionen använder radarteknologi. Även kroppstemperaturen ska kunna avläsas via denna ljuskälla. Ansluter du flera ljuskällor som meshar kommer dessa att kunna detektera mänskligt beteende, t ex om någon faller i hemmet. Med andra ord finns det stor användbarhet hos ensamma, äldre som behöver lite extra koll.

Sengled Smart Health Monitoring Bulb

Tyska företaget Sengled fokuserar på området smart belysning och använder primärt Zigbee, Wi-Fi och Bluetooth för kommunikation. Deras produkter har stöd för Google Home, Amazon Alexa och Samsung SmartThings men detta beror på vilket protokoll som används. Wi-Fi fungerar med Amazon Alexa, Google Home och SmartThings medan Bluetooth-varianterna endast fungerar med Amazon Alexa. Stöd för Google Home via Bluetooth ska komma under mars månad enligt företaget.

Företaget är mest kända för att deras produkter stöder ett högt CRI (Color Rendering Index), där 100 är max och deras produkter oftast ligger över ett värde på 90.

Lovar även stöd för Matter

Som så många andra företag verksamma inom IoT så kommer även Sengled att stödja den kommande standarden, Matter. Utöver ovan nämnda kommunikationsprotokoll så ska alltså även Matter stödjas enligt företaget.

Sengled Smart Health Monitoring Hub förväntas börja säljas under fjärde kvartalet i år och priset är än så länge okänt.

Källa: TheVerge