Ny IP-klassad rörelsesensor från Aqara

Från sajten:
image

Aqara fortsätter att visa upp nya produkter och har även släppt en ny rörelsesensor som är IP-klassad och perfekt för våtutrymmen.

Aqara High Precision Motion Sensor har tydligen en funktion som innebär att den kan detektera mindre rörelser också som när du sitter still, läser en bok eller tar ett bad. Sensorn har tre olika nivåer av känslighet så att du kan anpassa på ett optimalt sätt.

Aqara High Precision Motion Sensor

En bra sak är att sensorn även har en IPX5-klassning vilket innebär att den passar bra i t ex ett badrum där den kan tända belysningen. Räckvidden är upp till 5 meter bort eller med en radie av 6 meter beroende på hur den monteras. En tänkbar placering kan vara i ett tak så att den täcker upp området nedanför.

Aqara High Precision Motion Sensor

Aqara High Precision Motion Sensor

Aqara High Precision Motion Sensor använder Zigbee 3.0 och två stycken CR2450 batteri som ger upp till 6 års batteritid.
Pris i Kina är RMB399 vilket är cirka 520 svenska kronor. Finns till försäljning via kinesiska återförsäljare nu och tyvärr vet vi inget om när och om produkten dyker upp i Europa.
Hur skulle du använda denna på bästa sätt med tanke på IP-klassningen? Dela med dig i bubblan!
Källa: HomeKit News
1 gillning

Läckert! Kan den användas utomhus tror vi?

Wow!