Ny Google Nest Hub sägs få Soli-radar

Från sajten:
image

Google Nest Hub som funnits på marknaden sedan 2018 ryktas få en större uppdatering under året. Nya registreringar i USA pekar på att Google vill släppa en ny version av sin populära röstassistent med inbyggd display.

Enligt uppgifter från amerikanska FCC så ska den nya versionen av Nest Hub ha inbyggd Soli radar. Soli teknologin detekterar rörelser och mänsklig närvaro och har än så länge inte letat sig ut på marknaden. Det ska dock vara samma chip som sitter i deras Pixel 4 mobiler och sägs bland annat kunna mäta din sömn. Denna teknik används redan i deras Nest Thermostat (förra årets modell) som vaknar till liv när du närmar dig enheten. Med den inbyggda radartekniken kan skärmen detektera rörelser och aktivera skärmen utan att du behöver säga något.

Utöver detta ryktas den kommande versionen även få stöd för Zigbee vilket innebär att du bör kunna ansluta smarta enheter direkt till din Nest Hub.

Källa: Engadget

Men det är ju Thread vi vill ha!

Men den vanliga Nest Hub med lilla skärmen jobbet ju också av när man kommer nära den. Kom med en uppdatering så undrar hur det går till? Antar att Soli gör det precisare dock.

Behöver den verkligen Soli för att byta låt? Kan vifta framför displayen i bilen för att göra det och den har ingen Soli :man_shrugging:t3::joy:

Något har den ju :slight_smile:

Ja, men vad?