Ny app ska revolutionera djurförsäkringar

Från sajten:
image

Nu ska din djurförsäkring blir smartare och spara pengar åt dig på sikt. Företaget Lassie tar sig an ett traditionellt område med ett annorlunda grepp.

Djurförsäkringar ökar i takt med situationen med Covid-19 då många skaffat sig husdjur och nu vill startupen Lassie förbättra för dig som djurägare. Med ett nytt och revolutionerande sätt ska du som djurägare blir mer engagerad och inkluderad i hur du tar hand om dina hundar och katter.

Företaget Lassie grundades förra året och har en del tunga investerare bakom sig som vill vara med och utmana befintliga djurförsäkringar på marknaden.

Lassie

Grundarna har bakgrunder från försäkringsbranschen men även från företag som Spotify och King vilket märks på hur försäkringen fungerar. Med insikt i hur det fungerar hos veterinärer såg man hur det kan gå att förebygga skador på djur och med en app som nu ger ett helhetsperspektiv ska man hjälpa djurägare.

Idén med Lassie går ut på att ta hand om sina djur med hjälp av gamification och rekommendationer från veterinärer. Detta ska leda till färre skador och lägre kostnader för djurägarna. Samla poäng via enklare filmer och åtgärder så kan du uppnå en lägre försäkringspremie vilket är positivt.

Källa: Pressmeddelande

1 gillning