Nu lanseras tado Smart Thermostat Black Edition i Sverige

Från sajten:
image

Tyska företaget tado° lanserar nu en ny version av sin smarta termostat i färgen svart. Smartare termostater som passar in bättre i våra svenska hem.

Nu lanseras tado Smart Thermostat Black Edition i Sverige och med en ny färg ska den smarta termostaten kunna passa in i fler svenska hem. Den nya svarta versionen är resultatet av ett samarbete med användare som önskat enheter med en mörkare design för att smälta in med övrig inredning.

Tado Termostat

Med stigande energipriser ser många över hur de kan spara in på just kostnaderna och med en smart termostat från tado° kan i genomsnitt 22 procent av uppvärmningskostnaderna sparas per år. Detta tack vare intelligenta appfunktioner som Geofencing, Open-Window-Detection och Smart Schedules där användarna kan reducera en genomsnittlig uppvärmningsräkning på 40 000 kr för ett typiskt hem, ner till 31 200 kr. Med hänsyn till de nuvarande energikostnaderna kan användare av tado° Smart Termostater få igen sin investering efter mindre än 6 månader.

Dessutom har tado°-appen fått stöd för mörkt läge vilket även innebär mindre belastning på batteriet i mobilen. Att dessutom kunna kolla temperaturen i hemmet mitt i natten utan att lysa upp hela sovrummet kan också vara praktiskt. Funktionen för “Dark Mode” aktiveras under inställningar i appen och finns för både iOS och Android.

Nya tado° Smart Thermostat Black Edition finns tillgänglig som start-kit för både trådlös och trådbunden version, såväl som fristående termostat. Rekommenderat pris är 2 749 kr för det trådlösa startpaketet, och 2 399 kr för det med sladd.

Källa: Pressmeddelande