Nu lanseras Communities på WhatsApp

Från sajten:
image

Meta och Mark Zuckerberg har idag presenterat Communities på WhatsApp. Nyheterna innebär förenklad kommunikation mellan olika grupper och gemenskaper.

Idag har Mark Zuckerberg presenterat en nyhet för WhatsApp – Communities på WhatsApp. Med den nya funktionen förenklas kommunikationen mellan olika grupper i meddelandeappen.

WhatsApp Communities Home English

Communities på WhatsApp innebär:

  • Möjlighet för människor att samla separata grupper under ett paraply med en struktur som fungerar för dem.
  • Att människor kan få uppdateringar skickade till hela gemenskapen och därigenom enkelt organisera mindre diskussionsgrupper om vad som är viktigt för dem.
  • Tillgång till nya kraftfulla verktyg för administratörer, inklusive tillkännagivandemeddelanden som skickas till alla och kontroll över vilka grupper som kan inkluderas.
  • Att WhatsApp får ett antal förbättringar av hur grupper fungerar – oavsett om de är en del av en gemenskap eller inte.
  • Introduktion av omröstningar, ett roligt och effektivt sätt att fatta beslut i en grupp utan att spamma alla i chatten.
  • Samt introduktion av videosamtal för 32 personer för de tillfällen då du behöver träffas som en grupp, oavsett om det är en familjechatt eller något för jobbet.

WhatsApp Communities Home English

Så här säger Mark Zuckerberg om Communities på WhatsApp:

“Today we’re launching Communities on WhatsApp. It makes groups better by enabling sub-groups, multiple threads, announcement channels, and more. We’re also rolling out polls and 32 person video calling too. All secured by end to end encryption so your messages stay private.”

WhatsApp Communities Home English

Communities på WhatsApp kommer att vara lanserat för alla användare inom ett par månader.

Källa: Pressmeddelande