Nu lanseras Aqara Smart Radiator Thermostat

Från sajten:
image

Aqara breddar sitt sortiment av produkter för det smarta hemmet. Nu lanseras företagets första smarta radiatortermostat i Sverige.

Aqara Smart Radiator Thermostat E1 är namnet på det kinesiska företagets första smarta radiatortermostat som idag lanseras på bred front i Europa. Radiatortermostaten ska fungera för vattenburna radiatorer och handdukstorkar och kan bidra till optimerade energikostnader vilket är högaktuellt i dagens läge. Fattningen är M3o x 1,5 mm och det medföljer ett antal olika adaptrar (RA, RAV och RAVL) som gör att den ska passa för de flesta befintliga element. Den drivs av 2 st AA-batterier som ska räcka i upp till 1 år baserat på en genomsnittlig användning av enheten.

Aqara Smart Radiator Thermostat E1

Aqara Smart Radiator Thermostat E1 använder Zigbee 3.0 för kommunikation och ansluter enkelt till företagets befintliga hubbar. Den kommer också att få stöd för Matter via en OTA (Over The Air)-uppdatering och via kompatibel Aqara-hub. Radiatortermostaten fungerar med Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Home, IFTTT, Home Assistant med flera.

En skillnad på denna radiatortermostat jämfört med många andra på marknaden är att den inte bara förlitar sig på den inbyggda temperatursensorn. Har du fler Aqara-produkter i hemmet, exempelvis deras temperatursensorer eller deras TVOC Air Quality Monitor kan du använda dessa för att styra temperaturen. Som bekant så är inbyggda sensorer inte helt korrekta eftersom dessa kan påverkas av värmen från elementet. Därför kan en mer centralt placerad temperatursensor uppmäta en mer korrekt rumstemperatur vilket ökar noggrannheten och komforten i hemmet. Ett annat plus med produkterna från Aqara är att det går att stänga av radiatortermostaten om en magnetkontakt på ett fönster detekterar att detta är öppet. Spar energi och värmer inte upp rummet i onödan.

Aqara Smart Radiator Thermostat E1

Via Aqara Home-appen finns det flera olika val för att automatisera dina element. Allt från smarta schemaläggningar till att ställa in olika önskade temperaturer under dagen så att inomhuskomforten blir optimal. Lägg till lite geofencing på det så värms inget upp om ingen är hemma. Det går också att ställa in så att uppvärmning sker baserat på det lokala vädret vilket är bra om det kommer en köldknäpp.

Andra funktioner vi hittar i Aqara Smart Radiator Thermostat E1 är möjlighet att gruppera och synkronisera flera uppkopplade radiatorer i ett och samma rum. Stöd för flera hem finns också vilket innebär att uppvärmningen i varje hem kan kontrolleras separat. Det finns också ett “anti-freeze”-läge som kan förställas mellan 5℃ – 15℃ vilket innebär att risken för frysning i rören minskar.

Rekommenderat pris är 599 kronor och du kan läsa mer om produkten hos Gröna Hus (länken blir aktiv senare idag).

Källa: Pressmeddelande

1 gillning

Första smarta hemmet produkten på länge jag blev sugen på att köpa.
Blir ett snack med frun.:+1:t3:

1 gillning

Just att de förlitar sig på externa sensorer är nice – det kan vara trevligt för innohusklimatet i de rum som inte riktigt är intrimmade men det finns inget att spara på vattenelement. Det går för trögt att justera värmen där.

2 gillningar