Nu kommer USB-C-kablar med 240 watts laddning

Från sajten:
image

Nu har de första USB-C-kablarna som stödjer den nya högre effekten i form av 240 watt letat sig ut på marknaden.

Det var för något år sedan som gänget bakom USB-standarden gick ut med att det nog var bra att kunna ladda snabbare än de 100 watt som tidigare varit maxeffekt på kablarna. Detta genom att öka den ställbara spänningen till 48 volt i kombination med 5 A styrka (48 x 5 = 240) i och med USB PD 3.1-specifikationen.

Först ut är några tjommar vid namn Club 3D som erbjuder kablarna i tre olika hastigheter. 480 Mbit (60 MB/s dvs USB 2), 2o Gbit (2500 MB/s) samt 40 Gbit (5000 MB/S). De två första finns i en och två meter medans 40 Gbit-varianten bara finns i en meter.

Club 3D-kablar finns bland annat på Amazon men än så länge har inte just dessa dykt upp där.

För att ladda med över 100 watt krävs det att USB-C-portarna på datorerna stödjer det och än så länge känner vi inte till några datorer som gör det. MacBook Pro M1 Pro/Max 16-tum kan ladda med högre ström men måste då använda MagSafe-kontakten.

Via Sweclockers.

2 gillningar

Ser ut som du gjort klassikern och skrivit o istället för 0 i 20.

Tjommarna på Club 3D har alltid varit snabba på bollen. För 20 år sedan när deras grafikkort dök upp från ingenstans, så var dom alltid lite snabbare (överklockat vid leverans) och billigare än konkurrenterna. Förpackningarna/grafiken/trycket såg ut som skit och pappret var av nån slags tunn returvariant som knappt höll ihop. Produkterna var felfria med låg retur/garantiärende. Kul att dom fortfarande är i gång.