Nu kan Arlo även skydda dig utanför hemmet

Från sajten:
image

Arlo tar nu steget utanför hemmet och lanserar en tjänst för säkerhet via appen. Här omfattas kraschdetektering, panikknapp och en fysisk larmknapp.

Amerikanska företaget Arlo breddar sin produktportfölj med en ny tjänst kallad Arlo Safe. Denna är tänkt att skydda bostadsinnehavaren även utanför hemmet på olika sätt. Ett av dessa är kraschdetektering om du skulle vara med om en olycka. För din egen och familjens säkerhet så finns också en knapp som hålls inne i mobilen och ska ge extra säkerhet vid närvaro i mindre säkra områden. När knappen inte längre trycks in larmas centralen och dina dedikerade nödkontakter. Dessutom lanseras en fysisk knapp, Arlo Safe Button, för 30 amerikanska dollar som kommunicerar via Bluetooth och som kan skicka en larmsignal när den trycks ner.

Arlo Safe Family Bundle

Tjänsten innebär att du är uppkopplad mot en larmcentral dygnet runt där människor har hand om supporten och inkommande larmsamtal. Ett startpaket med två Arlo Safe Buttons och ett års abonnemang kostar 119,99 amerikanska dollar. Det finns även andra abonnemang där ett individuellt kostar 4,99 dollar i månaden, 9,99 dollar för familjer och ett professionellt abonnemang som inkluderar hemmets kameror och molntjänst för 19,99 dollar.

När och om detta är en produkt som lanseras för svenska marknaden återstår att se.

Källa: The Verge